петък, 7 февруари 2020 г.

Торта с влакче за Дидо и Йони:)
Тази тортичка направих точно за два часа - от 19 до 20 часа и от 21:30 до 22:30 вчера, с налични материали и само с миксер и едно малко ножче:) Има хиляди кусури, обаче вложих много топлина и заряд, и знаете ли - на мен ми е важно само това, че ще зарадвам двама страхотни сладури, и тяхната мила и лъчезарна мама:)!!!
Нека растат здрави, щастливи и закриляни!Блат:
Ползвах готови блатове от Лидл, защото нямаше кога да пека, но по-добре да приготвите по рецепта своя любим блат

Крем:
500 гр сметанов йогурт с ягоди
1 пакетче крем  без варене на Йоткер - череша страчатела
200 мл течна сладкарска сметана

Крем 2:
125 гр меко масло
100гр пудра захар

200 мл сроп от бъз

200 гр черен фондан
200 гр кафяв фондан
200 гр бял фондан
зелена боя
синя боя
оранжева бояПриготвяне:
Приготвяме първо масления крем, като разбиваме маслото, заедно с около 100 гр пудра захар до пухкав крем.
Разбиваме йогурта заедно с крема на прах, отделно разбиваме течната сметана до гъст крем, обединяваме ги внимателно с шпатула. Измазваме първия блат с половината крем, като преди това леко сиропираме със сироп от бъз. Поставяме втория блат, сиропираме и измазваме с останалия крем. Следва третия блат, който шпакловаме с масления крем, същото правим и с борда,за да може отгоре да поставим фондана.
За украсата разточваме основния цвят фондан ( аз просто имах този цвят) и покриваме тортата, заравняваме и изрязваме излишното. От черния фондан изрязваме и нареждаме релсите. От останалите цветове оформяме локомотивчето и вагончетата.
Изрязваме (аз действах с ножче, на око, затоване са идеални) и буквите и ги залепваме леко с навлажнена четчица.
6 коментара:

 1. Ти ме разби! Тази прелест за два часа? Прекрасни сте - и ти, и тортата! Целувки!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Нямаше начин, трябваше да зарадвам двамата сладури и прекрасната им майка, а късно включихме за датата! За два часа и с две ръчички - толкоз:)

   Изтриване
 2. Веси,
  не се и съмнявам,че тази торта е била приготвена толкова бързо от теб.Аз повече време бих отделила, защото отдавна не съм правила торти.Но човек свикне ли бързо се получават нещата.Поздравления за децата, които ще я получат и консумират, да са живи и здрави !
  Поздрави !

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Нямах избор относно времето, имах ли - определено повече време щях да отделя. Дано са с късмет малките дяволчета, заслужават да растат щастливи!

   Изтриване