понеделник, 2 декември 2019 г.

Комплект "Романтика"


Отдавна не се бях отдавала на едно друго мое хоби, което много практикувах преди години, шиех дрехи не само на себе си, но и на дъщеря си, и винаги бяхме облечени в нещо различно и бутиково. Всъщност не е точно хоби, средното ми образование, е свързано донякъде и имам диплома, с тази професионална квалификация.
Веднъж опитах, преди около 25 години, докато бях по майчинство, шиенето на облекло да се превърне и в професия, уви, тогава бързо се отказах и продължих по специалността си от университета. 
Решила съм, подкрепена от семейството и приятели да направя втори опит, макар да съм наясно, че що се отнася до творчеството - това ми доставя удоволствие, проблема ми е първо от къде да намеря време да ги съчетая с работата си, която е доста напрегната и поглъщаща, и  второ - търговския нюх, какъвто определено не притежавам...
Но, както казва един добър приятел, който впрочем е страшен провокатор и мотиватор - "Не си слагай спирачки!".

Преди време показах тук подобен комплект, това е втория.
Имам и друг проблем - главния ми модел ( и най-прекрасния) отмъкво всичко, що ушия:) и проваля стройния ми бизнес-план:))
Но от чантичките и "дрешките за книжки" имам по още някоя бройка, като всяка се различава с по-нещо, т.е. няма две съвсем еднакви.
Ако "бизнеса" не потръгне - винаги мога да ги подаря:))

Не знам дали най-подходящого място за снимка е пода в хола (макар и добре почистен), пробвах и върху бяла еко кожа, не бе добре:)

Ще се радвам на искрени мнения:)















8 коментара:

  1. Моето искрено мнение е, че много скоро тези красоти няма да бъдат в блога, а в някой красив сайт, в който онлайн много хора ще могат да си поръчват. Наистина са прекрасни, Веси. Интересни, различни. Смятам, че това не трябва да остане само хоби. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Катенце! Ще видя как ще се получат нещата, дано така, както ги пожелаваш:)!

      Изтриване
  2. Веси,
    хубаво е човек да има хоби и да намира удоволствие в това, което прави.Моя приятелка имаше хоби и дори напусна работата си като детска учителка.Сега има сайт - много хора се възхищават на нейните умения.Тя прави страхотни картички, рисува върху дърво и стъкло и ми е подарявала много красиви неща за празници.Та и ти ако решиш да превърнеш хобито си в професия трябва да помислиш сериозно върху въпроса и да действаш.Нещата, които твориш са много красиви.Моята вуйна шиеше също като теб много хубаво и съчетаваше ушитото с машинна бродерия.Имам запазени неща от нея.Много красив е този плат за изработката.Продължавай в същия дух да твориш стига да имаш свободно време.
    Поздравления !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Елена! Точно времето ми е проблем на този етап, плюс разни други спънки, но ще го мисля някак, в движение:)

      Изтриване
  3. Прекрасни са, Весе! Много красиво хоби!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много благодаря, Бистре! Вече "обзаведох" освен дъщерята и една колежка с такъв комплект:)

      Изтриване
  4. Леле, как съм пропуснала тази прелест? Много са красиви, Веси! Златни са ти ръцете!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Знаеш колко много значат думите ти, нали? Прегръщам те!

      Изтриване