петък, 6 декември 2019 г.

Пълнен шаран


По традиция днес - шаран у дома, но рецептата и снимките още не са готови, затова стара рецепта - със стара снимка - правена през 2017 г.
Вкусен бе много и днешния, но рецепта - някъде занапред:)
Винаги го правя, както ми хрумне в момента.


Продукти:
1 шаран 1200 гр
1 морков
1 глава лук
шепа орехи
настъргана кора 1 лимон
2 с.л. ориз
4-5 с.л. нарязани домашно мариновани гъби
1 ч.ч. бира
сол
олио
черен пипер
марината гъби

Приготвяне:
Отстраняват се люспите на шарана, ако не е почистен и се осолява отвътре и отвън.
Лука се нарязва, моркова се настъргва и се задушават в олио, докато омекнат, прибавят се и орехите, нарязани, ориза, настърганата кора на лимона и гъбите. Задушава се всичко заедно, дръпва се съда и се добавя половината бира, солта, пипера. Оставя се да се охлади и да се поеме бирата. Шарана се разполага в тавата, налива се останалата бира и маринатата от гъбите. Пече се в умерена фурна, завит във фолио,около 40 минути, маха се фолиото и се пече още 10-15, до зачелвяване.











И малко пържена прясна дребна скумрия






А за някои просто рибни пръчици:)





Няма коментари:

Публикуване на коментар