петък, 29 март 2019 г.

Сьомгова пъстърва със селъри и бира

Една идея за разнообразяване на вечерята. Роди се от налични продукти и липса на време.



Продукти:

1 голяма сьомгова пъстърва - тази купих от Кауфланд и беше чудесна - пресна и добре почистена
1 лимон
сол
бял пипер
копър
4-5 стръка селъри
250 мл бира
зехтин



Приготвяне:

Рецепта почти няма. Почистената, измита и подсушена риба се посолява със солта и пипера отвътре и отвън. В коремната кухина се поставят резени лимон, отгоре също, поръсва се и копър.  Около рибата се нарязва селърито. Налива се бирата и струйка олио. Рибата се слага да се пече на 180-200 градуса до готовност, познава се по апетитната коричка и при бодване с вилицата месото се отделя съвсем лесно. Не пресушавайте.









Много вкусна риба се получи.


6 коментара:

  1. Много интересно предложение за използването на селъри почти като основен продукт (освен рибата, разбира се). Ще взема да пробвам следващия път, когато приготвям риба! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Веси,
    все още не съм ползвала селърито нито сурово, нито топлинно обработено,но си спомням онази твоя рецепта за селъри с яйца и съм решила да пробвам.И тази рецепта ми допадна много още повече,че рибата е много полезен и здравословен продукт и по - често трябва да я поднасяме на трапезата.А прясната риба каквато и да е тя е чудесна.Сьомговата пъстърва се е получила страхотна с тази гарнитура.
    Поздрави и успешна нова седмица !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ха, интересно, при все, че ти ползваш толкова зеленчуци. Селърито ми допада и сурово, и готвено. Сурово можеш да опиташ на салата Мимоза, имам я в блога си, а не се съмнявам, че ще ни предложиш ти своя рецепта с него.

      Изтриване