Продукти:
1 голяма сьомгова пъстърва - тази купих от Кауфланд и беше чудесна - пресна и добре почистена
1 лимон
сол
бял пипер
копър
4-5 стръка селъри
250 мл бира
зехтин
Приготвяне:
Рецепта почти няма. Почистената, измита и подсушена риба се посолява със солта и пипера отвътре и отвън. В коремната кухина се поставят резени лимон, отгоре също, поръсва се и копър. Около рибата се нарязва селърито. Налива се бирата и струйка олио. Рибата се слага да се пече на 180-200 градуса до готовност, познава се по апетитната коричка и при бодване с вилицата месото се отделя съвсем лесно. Не пресушавайте.
Много вкусна риба се получи.
Супер е рибката, Веси!
ОтговорИзтриванеДопадна и на мен!
ИзтриванеМного интересно предложение за използването на селъри почти като основен продукт (освен рибата, разбира се). Ще взема да пробвам следващия път, когато приготвям риба! Поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря! На мен ми хареса:)
ИзтриванеВеси,
ОтговорИзтриваневсе още не съм ползвала селърито нито сурово, нито топлинно обработено,но си спомням онази твоя рецепта за селъри с яйца и съм решила да пробвам.И тази рецепта ми допадна много още повече,че рибата е много полезен и здравословен продукт и по - често трябва да я поднасяме на трапезата.А прясната риба каквато и да е тя е чудесна.Сьомговата пъстърва се е получила страхотна с тази гарнитура.
Поздрави и успешна нова седмица !
Ха, интересно, при все, че ти ползваш толкова зеленчуци. Селърито ми допада и сурово, и готвено. Сурово можеш да опиташ на салата Мимоза, имам я в блога си, а не се съмнявам, че ще ни предложиш ти своя рецепта с него.
Изтриване