Правила съм яйца по хиляди начини, омлет - също. Но ето, че пак има нещо, което не ми е хрумвало да направя. За този омлет ми каза колежката Маги. Плънката е по желание, а може и без плънка. Аз избрах тази, според хрумването ми и наличното в хладилника. Невероятно пухкав и вкусен омлет, благодаря, Маги!
Продукти:
3 яйца, разделени на белтъци и жълтъци
щипка сол
1 ч.л. масло
1 ч.л. олио
2 рулца от раци, нарязани
настърган кашкавал
Разделят се жълтъците от белтъците. Към жълтъците се прибавят 2-3 с .л. прясно мляко и щипка сол и се разбъркват добре. Белтъците се разбиват с щипка сол на сняг. В нагорещен тиган се поставя бучица масло и се налива струйка олио. Като загреят се изсипват жълтъците, да облеят цялото дъно, и веднага отгоре се наливат белтъците, като се разпределят с лъжицата. Тигана се похлупва с широк капак, добре е да е прозрачен, за да се следи процеса. Оставя се похлупен за няколко минути, отхлупва се и омлета се е надигнал чудесно. На едната половина се поставят нарязаните рулца от раци и кашкавала, и се захлупва с другата. Обръща се в чиния и се поднася.
Интересен омлет, Веси.
ОтговорИзтриванеНе съм правила по подобен начин.
Изглежда много пухкав и вкусен.
И на мен не бе хрумвало:) Много е пухкав, наистина.
ИзтриванеВеси,
ОтговорИзтриванепрекрасен омлет.Правила съм подобен, но разбитите белтъци ги смесвам с жълтъците.Става подобен на този омлет, много пухкав.Скоро правих традиционен омлет с коприва , добавих и кисело мляко и стана чудесен.Бъди здрава, от здравето по - ценно нещо няма.
Поздрави и усмихнат осми март !
Така, разбъркан съм правила и аз, но този ми хареса повече, по-пухкав стана при мен. С коприва сигурно е чуден.
ИзтриванеРазкошен омлет, Весе, Благодаря -
ОтговорИзтриванепоздрави за вас и хубави мартенски празници!
Благодаря, Дианка! поздрави и за вас!
Изтриване