събота, 23 март 2019 г.

Голяма палачинка


Продукти:
3 яйца
1 щ. сол
1 щ. захар
100 мл прясно мляко
100 мл течна сметана
100 мл олио олио
1 ч.ч. брашно

За плънката:
200 гр течен шоколад
200 мл кокосова сметана, само гъстата част, отгоре на консервата


Приготвяне:

Продуктите се разбиват с миксер и тестото се изсипва в тава, върху хартия за печене. Пече се на 200 градуса до готовност и лек загар. Изважда се и се завива внимателно заедно с хартията. Оставя се да изстине. През това време се смесват течния шоколад и кокосовата сметана. При мен шоколада беше стегнал в хладилника, и за по-бързо го стопих в МВ, затова плънката ми се получи по-течна, но и така беше много вкусно. Половината от палачинката остана за другия ден и беше стегнал соса.



3 коментара:

  1. My compliments for your blog and pictures included,I invite you in my photoblog "IMAGES AND PERSPECTIVES" and "video blog".

    CLICK IMAGES AND PERSPECTIVES

    CLICK VIDEO BLOG

    Greetings from Italy

    ОтговорИзтриване
  2. Веси,
    майка ми правеше подобна палачинка, точно като теб я печеше във фурната.Чудесна се е получила с шоколад и кокосова сметана.
    Поздрави и весела настъпваща пролет !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Тази се получи много сполучлива. Поздрави и за теб и прекрасни идни дни!

      Изтриване