неделя, 27 януари 2019 г.

Палачинки с кисело мляко

Много вкусни и много крехки.


Продукти:
2 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.ч. вода
1 к.л.сол
1 к.л. захар
1/2 к.л. сода за хляб
1 ч.ч. брашно

Приготвяне: Всички продукти се разбиват с миксер. В нагрят тиган за палачинки, с незалепващо покритие, леко намазан с масло се изсипва с черпак от тестото, като се преценява колко е нужно, да облее тигана. С другата ръка енергично въртите тигана, за да се покрие добре. Пече се докато побелее тестото, а краищата леко се зачервят, след което се обръща, или с подмятане, или с помощта на дълъг нож, шпатула. Запичат се и от другата страна и са готови. Сладкото е по избор, аз ги предпочитам със сладко от сини сливи, както и от ягоди.

6 коментара:

  1. Веси, палачинките с кисело мляко са едно от 2-те неща, с които най-често имам гафове... Другото е оризът. Ориз все пак често приготвям, но палачинки, заради горното, много рядко се решавам. Е, съвпадение. Ти днес показваш палачинки, аз днес за закуска също правих. И пак с кисело мляко, и пак ми се късаха както винаги. Накрая ги направих малки, за да мога да ги обърна в тигана (иначе бях готова да изхвърля сместа)... Май с прясно мляко ги предпочитам. ;) Но твоите са чудни, браво!
    Поздрави и усмихната неделя от мен!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Гери, много ми е приятно да те видя тук!
      Палачинките наистина са по-крехки от тези с прясното мляко. Но да не би проблема да е в тигана, или една идея по-гъсто тесто? Абе, прави си ги, както ти е вкусно, и както ти се получава добре. Аз съм така с кексовете с кисело мляко, тези с прясно по-добре ми стават. Прегръдка, мила, ще ми се да публикуваш и ти в своя блог, липсваш!

      Изтриване
  2. Еха, толкова пухкави изглеждат! Великолепни са, Веси! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Веси,
    моята майка прави палачинките с кисело мляко, а аз с прясно.Един от триковете за да не се късат обаче е сместа задължително да престои няколко часа най - добре една нощ.Това го знам от дъщерята на Слава Рачева, която правеше във Виена в една сладкарница палачинки и нейно интервю беше публикувано навремето в сп." Кухнята ".Чудесни са и твоите палачинки.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много благодаря за коментара, Ели, ще е от полза не само на мен, но и на всички, надникнали тук!

      Изтриване