вторник, 2 октомври 2018 г.

Пилешко бонфиле с бирено-лучен сос



Продукти:

1 кг пилешко бон филе
1 ч.ч. бира
1 жълтък
200 гр заквасена сметана
50 гр хрупкав пържен лук от Лидл - от американската седмица
200 гр крем сирене с пържен лук на Пилос, от Лидл
2 с.л. зехтин
сол
черен пипер

Приготвяне:

Запържваме на силен огън за кратко, поетапно пилешкото филе, изваждаме с съд с похлупак.
Наливаме чашата бира в тигана от пърженето, добавяме разбитата сметана с жълтъка и крема сиренето, пържения лук, солта и пипера.
Сервираме пилето, полято със соса и поръсено с част от хрупкавия пържен лук.
Много бързо и вкусно!





6 коментара:

  1. Много интересно ястие Веси.Не би ми хрумнало приготвянето на точно такъв сос.Чудесно, много бързо ястие се е получило.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. О, на теб пък ти хрумват какви ли не други идеи, пред които онемявам!
      Прегръдка!

      Изтриване
  2. Замесвам една пита и пристигам! Изкуши ме!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. О, и без пита те приемам с удоволствие, но пък ти донеси една, де:)).

      Изтриване