неделя, 30 септември 2018 г.

За изненадите и изненадите!

27-ми септември, ден като ден, с нищо по-различен от всеки делничен, но пък наситен с емоции - от всякакъв характер. 
Тук ще споделя само приятните изненади, част от другите не си заслужава дори да се отбелязват, и май ги забравих,  ще останат тревогите по нещо, което вярвам ще се разреши по-най добрия начин, имах откровен разговор с мама, по тема, която избягвахме, и се усъмних в добра постъпка, за което искрено се покаях,... но да не изпадам пак в излишни недомлъвки, а да се похваля с чудесните изненади!

Преди време Дзвера се свърза с мен, и ме трогна с факта, че е запазил една от книгите си 60+ Заразни рецепти от "Дзверски вкусно" специално за мен. Съжалявам, че не можахме да се видим отново, но книгата пристигна и много и се радвам. Не знам дали ще намеря време, продукти и вдъхновение да приготвя така вкусно изглаждащите домашни колбаси, но непременно ще опитам доста от другите рецепти, вече си набелязвам. А това, че има и автограф от автора още повече ме зарадва.
Дзверче, огромно благодаря! Живи и здрави ще се видим скоро, надявам се!


Точно бях получила смс-а от Еконт, когато от охраната в работата се обадиха, че ме търси някаква жена. Когато се появих на входа ме чакаше прекрасна изненада - Сончето!
Беше ме разгадала къде работя, и макар да предполагах, че може да се случи нещо подобно, пак се изнанадах.
Сончето, се оказа точно такава, каквато си я представях като човек - мила, много, много мила, скромна и симпатична жена!
Не стига това, ами и подарък ми бе донесла, ехааа! А колко беше красив! Всяко нещо опаковано и приготвено с такова старание - домашни хлебчета- много вкусни, сироп от грозде - чуден, и вероятно домашно отгледани или набрани подправки!
Възхищавам се на такива оправни жени, с такъв усет към красивото. Поприказвахме си, но за кратко, в рамките на обедната ми почивка. Обещахме си да се видим!
Благодаря, Сонче! Само един прекрасен човек може да реши да зарадва някого, когото почти не познава, по такъв начин!

Да, подаръците много, много ме трогнаха, оценявам ги, но това, което много повече ме радва, е факта, че все още има такива хора, които с жест или дума, с усмивка, се опитват да зарадват някого, хора, които дават, това са богати хора - душевно! Благодаря, че ви има и ви познавам!


12 коментара:

 1. Страхотни изненади, Веси! И най-вече срещата със сродна душа, каквато е Сончето :)
  Прекрасни моменти са тези, стопллящи душата на човек!
  Прегръдка за теб!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Мда, и двамата са сродни души, с Дзвера се бяхме виждали преди 2-3 години, и много се радвам, че и със Сончето успяхме да се запознаем!

   Изтриване
 2. Благодаря, Веси, за красивите и мили думи и се радвам, че подаръците са ти се харесали! За мен беше изключително приятно да се срещнем на живо и с нетърпение очаквам следващата ни, този път по-дълга среща. Целувки!😚😚😚

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. И подаръците ми харесаха, и най-вече ти:) До скоро!

   Изтриване
 3. Приятни изненади. Пожелавам ти по-често такива. Те понякога осмислят ежедневието ни, което основно е монотонно.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. О, да, да можеше само приятни изненади да има!
   И да знаеш, че точно в подходящия момент ми дойдоха...

   Изтриване
 4. Веси,
  и на мен Батето подари книга, даже две книги - едната за приятелка.И аз съм тръгната от жеста и се радвам,че все още са останали такива хора с богато сърце и щедра душа.Нека са живи и здрави и Бог ги дарява с радост.Чудесна изненада са ти направили и на теб.Нека се радваме дори на миг внимание, това осмисля деня ни и ни зарежда с много радост.
  Поздрави и успешна нова седмица !

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Браво на него! Книгата е чудесна и ще обогати кулинарната ми библиотека.
   Прегръдка за теб!

   Изтриване
 5. Страхотна изненада, Веси! Само такива положителни емоции да те навестяват :)))

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Точно от това пожелание имам нужда, и сърдечно благодаря!

   Изтриване
 6. Ех, че е хубаво, когато някой усмихне денят ти!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Чудесно е, особено в шантав по други причини ден!

   Изтриване