Този хляб ми взе акъла още когато го видях при Катето, макар да го направих едва по коледните празници. Катето е царица на хляба. Много съм и сърдита, че не пише, някъде се загуби и така ми липсват публикациите и, надявам се да е наред всичко при нея.
Не чакайте като мен толкова време, а запретвайте ръкави и действайте, ще останете очаровани.Продукти:
500 гр бяло брашно
250 гр пшеничен грис
11 гр суха мая
1 с.л. сол
1 с.л. захар
100 мл. олио
400 мл. топла вода
Приготвяне:
От продуктите замесвам тесто. Оставям да втаса. Разтеглям леко, върху набрашнена повърхност и сгъвам от двете страни към средата. Завъртам го и сгъвам другите две страни към средата.
Оставям хляба да втаса отново върху хартия за печене. Слагам глинен съд във фурната и я включвам на 220 С. Втасалия хляб, поръсвам с брашно и малко грис.
Слагам го в съда, заедно с хартията, затварям с капак и пека около 30- 40 мин. Изваждам върху решетка да се охлади.
Нямам толкова голям глинен съд :((( Как да го приготвя сега :(
ОтговорИзтриванеНамалявай дозата наполовина и действай:))
Изтриванене става..:((( съда който имам има тясно гърло, няма как после даго извадя :(
ИзтриванеДа ти пратя един грънец, ама няма да стигне здрав:))
ИзтриванеВеси,
ОтговорИзтриванеи аз имам една рецепта за хляб с грис, но все още не съм я изпробвала.Ще изпробвам и тази рецепта, хубав хляб се е получил.Но ми стана интересно,че се пече в глинен съд.
Поздрави !
Не отлагай повече,Ели, ще останеш очарована!
ИзтриванеЕй, Веси. Глей ся как ми се дояде по нощите заради тебе!
ОтговорИзтриванеМного ти е симпатичен хлебеца, ще да е не по-малко вкусен!
Поздрави и усмихната Неделя!
Усмивката ми я пребори гаден вирус, но хлебеца бе чуден!
ИзтриванеУсмивката ми я пребори гаден вирус, но хлебеца бе чуден!
Изтриване