събота, 4 февруари 2017 г.

Марокански пай


Много бързо и лесно ястие, особено ако имате предварително сварен кускус . Рецептата и снимката, както и изпълнението са много стари, от преди няколко години.


Марокански пай

Продукти:
500 г кускус
60 г масло
600 г кайма
4 яйца
1 ч.ч. кисело мляко (аз сложих и малко прясно мляко и малко сметана)
2 с.л. олио
1 глава лук
1 с.л. доматено пюре
черен пипер
сол
галета
червен пипер


Приготвяне:
Кускусът се сварява и отцежда, залива се с половината разтопено масло.
Останалото се смесва с олиото и в него се задушава нарязания лук и каймата.
Добавят се доматеното пюре, солта и черния пипер.
Сместа се разбърква с кускуса и се изсипва в намазана с олоио и поръсена с галета тавичка.
Заравнява се и се залива с яйцата, разбити с щипка сол, млякото и червен пипер. Изпича се на силна фурна.


5 коментара:

  1. Весе, старо ястие няма - има вкусно или не.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Така е, как беше - добрия кон и под скъсан чул си личи:)

      Изтриване
  2. Точно такова ястие с кус - кус не съм правила.Но е интересно и чудесно изглежда.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кулинарията е необятна, маже би и затова така ме запали преди години - и все има още и още какво да се опита за пръв път:)

      Изтриване
  3. Мале,майчице...каква вкусотия си ми спретнала тииииии

    ОтговорИзтриване