сряда, 30 септември 2015 г.

Есенна салата с киноа

Есенна салата с киноа







Продукти:



50 гр киноа
200 гр вода
2-3 печени червени чушки
шепа черни маслини
4-5 стръка магданоз
зехтин
сол
оризов оцет



Приготвяне:

Първо се сварява киноата в съотношение 1 към 4 във вода. Оставя се да изстине и поеме течността. Нарязнат се чушките и магданоза, маслините може да се почистят от костилките(ако не са без) или да се сложат цели. Всички продукти се объркват и подправят. Много вкусно и здравословно.


12 коментара:

  1. Ооооо,добра,даже много добра салатка!Тези дни нещо се "поотпуснахме"така,че следващите няколко дни ще сме на салати:)!Прегръдки,Веси!

    ОтговорИзтриване
  2. Точно в десятката ме уцели с тази салата,Веси,страшно много ми харесва!Бих я направила и с киноа,и с булгур,много добра идея,благодаря ти!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ееее, как се радвам, Роси, че ти хареса тази салатка, да видиш ти лесно ли ми е на мен, като надникна при теб и все е вкусно!

      Изтриване
  3. Точно в десятката ме уцели с тази салата,Веси,страшно много ми харесва!Бих я направила и с киноа,и с булгур,много добра идея,благодаря ти!

    ОтговорИзтриване
  4. Прекрасна салатка Веси, явно се престраши да включиш и киноа в менюто.Трябва много нови продукти да изпробваме, но няма как.Ще свикнем с новият вкус.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, Ели, верно се престраших. У дома не са много по новите продукти, пък и цената и е соленичка на киноата. Но на мен ми допадна и бих я ползвала.

      Изтриване
  5. Веси, каква вкусна салата си приютила в тази симпатична чинийка.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. О, Бети...комплимент от теб...благодаря! Лека полека май всички тръгваме към по-здравословни неща, кой по-бързо, кой по-бавно, а при теб и мноооого красиво!
      Впрочем, видях те на снимка от наградите на Блоговодител. Не знам защо представата ми за теб беше, за тъмнокоса жена(нямам идея защо:)), пък ти се оказа русокоса:)) Е, черна, руса - приятно ми беше да те видя...и честита награда!

      Изтриване
  6. Харесвам новите ти кулинарни идеи с киноа, Весе,
    чудесни рецепти и вече ти споменах - много апетитни снимки.
    Благодаря, поздрави за теб и хубави есенни дни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Дианка, ти никога не пропускаш да ме поощриш!

      Изтриване
    2. Благодаря, Дианка, ти никога не пропускаш да ме поощриш!

      Изтриване