понеделник, 14 септември 2015 г.

Пилешки кюфтенца

Пилешки кюфтенца
 
 

Продукти:

1 сварено пиле (сурово пилешко филе)
4-5 яйца
сол
черен пипер
джоджен
2 с.л. брашно

Приготвяне:

Пилето се обезкостява и нарязва на дребни парченца. Обърква се с останалите продукти. С лъжица се пуска от сместа в нагорещено олио и се пържи до златисто.
Правила съм и със сурово пилешко филе - чудесно си става и добре се изпържва.

8 коментара:

  1. Много ги обичам! Бързо, лесно и вкусно! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Ей такива кюфтенца не сме яли, Весе. Но ще опитаме непременно!
    Благодарим за идеята!

    ОтговорИзтриване
  3. Браво на моето,Веси!Кюфтенцата ти са станали прекрасни!

    ОтговорИзтриване
  4. Иван, Валя, Ирина, Миленка, благодаря, че се отбихте и харесахте идеята, дори не помня откъде се "пръкна" рецептата.

    ОтговорИзтриване
  5. Какви кюфтета, Весе? Това са си направо разкошни пилешки бухти!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. А, не, не са бухти, на кг месо - 1-2 с.л. брашно си е преобладаващо месо:) Но от яйцата си е редичка сместа и така изглеждат.

      Изтриване
  6. Ще ги направя, Веси, омръзна ми да правя пилешките гърди по един и същ начин, това предложение е неустоимо!

    ОтговорИзтриване
  7. Аз пък все нещо ново гледам да е, та у дома мърморят, те си обичат едно и също да е:))

    ОтговорИзтриване