понеделник, 28 декември 2020 г.

Морковена крем супа с песто от магданоз

 Нещо леко за преялите:)






Продукти:

4-5 моркова
1 стебло целина
2 супени лъжици зехтин
20 грама масло
1 глава лук
1 ч.л. захар
1 ч.л. млян кориандър
сол и черен пипер

Продукти за магданозеното песто:
1/4 чаена чаша зехтин
1/2 връзка магданоз
шепа орехи
сол



Начин на приготвяне:
Обелете и нарежете морковите и целината. Лука също нарежете на ситно.
В тенджерка разтопете маслото, добавете зехтина, лука, целината и морковите. Запържете ги. Поръсете сол, пипер и кориандър. Разбъркайте и налейте 4 чаени чаши топла вода.
Оставете да заври на умерен котлон  около 15 – 20 минути. През това време направете магданозеното песто.
Сложете всички продукти в блендер и ги смелете. 
Свалете готовата супа от котлона и я пасирайте  още гореща. Сервирайте я топла, с лъжица магданозено песто.









Рецептата е от тук. При Вики винаги е вкусно и красиво!



2 коментара:

  1. Веси,
    чудесна и много лека, но и много красива супа.Точно такава е нужна и по празници.Записвам рецептата и ще я приготвя скоро.
    Приятни и благодатни празнични, мирни дни !

    ОтговорИзтриване