Нещо леко за преялите:)
Продукти:
4-5 моркова
1 стебло целина
2 супени лъжици зехтин
20 грама масло
1 глава лук
1 ч.л. захар
1 ч.л. млян кориандър
сол и черен пипер
Продукти за магданозеното песто:
1/4 чаена чаша зехтин
1/2 връзка магданоз
шепа орехи
сол
Начин на приготвяне:
Обелете и нарежете морковите и целината. Лука също нарежете на ситно.
В тенджерка разтопете маслото, добавете зехтина, лука, целината и морковите. Запържете ги. Поръсете сол, пипер и кориандър. Разбъркайте и налейте 4 чаени чаши топла вода.
Оставете да заври на умерен котлон около 15 – 20 минути. През това време направете магданозеното песто.
Сложете всички продукти в блендер и ги смелете.
Свалете готовата супа от котлона и я пасирайте още гореща. Сервирайте я топла, с лъжица магданозено песто.
1/4 чаена чаша зехтин
1/2 връзка магданоз
шепа орехи
сол
Начин на приготвяне:
Обелете и нарежете морковите и целината. Лука също нарежете на ситно.
В тенджерка разтопете маслото, добавете зехтина, лука, целината и морковите. Запържете ги. Поръсете сол, пипер и кориандър. Разбъркайте и налейте 4 чаени чаши топла вода.
Оставете да заври на умерен котлон около 15 – 20 минути. През това време направете магданозеното песто.
Сложете всички продукти в блендер и ги смелете.
Свалете готовата супа от котлона и я пасирайте още гореща. Сервирайте я топла, с лъжица магданозено песто.
Рецептата е от тук. При Вики винаги е вкусно и красиво!
Веси,
ОтговорИзтриванечудесна и много лека, но и много красива супа.Точно такава е нужна и по празници.Записвам рецептата и ще я приготвя скоро.
Приятни и благодатни празнични, мирни дни !
Много е приятна супичката!
Изтриване