петък, 6 юли 2018 г.

Паста със спанак и сьомга

Продукти
1 пакет паста - моята от хърватската седмица на Лидл
1 ч.ч. сварен и отцеден спанак
1 ч.ч. сварена сьомга - при мен от комплект рагу
2-3 с.л. кокосово масло
1 с.л. брашно
1 ч.ч. прясно мляко
чесън
бял пипер
сол
босилек
микс настъргани сирена от Лидл







Приготвяне:
Сварява се пастата за около 10 минути, аз не я харесвам "ал денте", предпочитам я по-добре сварена, напук на всякакви модерни правила (нещо и модерната терминология напоследък ми идва в повече).
Всъщност и по пастата не си падам особено, както и по сьомгата, но разнообразието е хубаво нещо. Вкусна се получи все пак.
Докато се вари си приготвих този сос. В тиган разтопих маслото, добавих брашното, обърках за 3 минути и налях млякото, дето се вика бешамел с кокос:) Добавих вътре и накъсаната на парченца сьомга и пасирания или наситнен спанак, чесън, бял пипер, сол, босилек. Оставих да си покъкри и след сваряване и отцеждане на пастата обединих със соса, при поднасяне гореща поръсих с микс от настъргани сирена.







8 коментара:

  1. Ние обаче много обичаме паста, Весе и твоята рецепта много ни допадна. Поздравления за апетитната идея, вкусно изпълнение и много хубави снимки!
    Хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване
  2. Последната снимка, Веси!!! Чудна паста си приготвила, ал денте или не, всеки както я харесва, въпросът е вкусът! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хе, радвам се много на одобрението ти, Кате, при твоите презентации и красиви снимки...

      Изтриване
  3. Веси,
    и аз правя пастата като теб, даже и ориза и другите варива - винаги добре сварени.Никой у дома не обича паста " ал денте ".Но е чудесна , прекрасни снимки.
    Поздрави и усмивки !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, точно така обичаме и ние и ориза:)
      Радвам се, че одобри!

      Изтриване
  4. Чудесно предложение!
    Много ми допада.

    ОтговорИзтриване