неделя, 29 юли 2018 г.

Салата от извара и броколи

В разгара на лятото предлагам не много лятна салата, но то пък не личи, че в момента са горещниците. Тази рецепта е на една много позитивна жена - Ели, такава я запомних - с младежки дух и винаги добро настроение. Не сме били приятелки, по-скоро добри познати и винаги сме били в добри отношения. Понякога ми липсват срещите или разменените по скайп пожелания за празници и споделени мисли за децата. Отиде си ненадейно за мен, дано почива в мир. Тази рецепта, наред с още няколко от нейните са ми сред любимите. Ако не сте я опитвали, направете го. Ето и линк към блога, но там не намерих тази рецепта.

Салата от извара и броколи



Продукти:
1  глава броколи
250 гр  извара
1/2 опаковка майонеза
1 - 2 с. л. кисело мляко
3 ск. чесън
сол и черен пипер на вкус
1 ч.л. горчица



Приготовление:
Главата броколи се накъсва на розички, сварява и отцежда.
Пасира се изварата с киселото мляко, докато се получи гладка смес. Добавят се майонезата, горчицата, броколите и пресовани чесън и се пак се пасира, правя го в робота за кратко, да се усещат парченца броколи. Подправя се със сол и черен пипер.
Салатата се поднася охладена.

3 коментара:

  1. Вкусотийка, Весе! А снимките са слънчеви, жизнерадостни, радост за очите и душата. Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  2. А блога на Ели Драгомирова го открихме малко преди да узнаем тъжната вест и така и не сме общували. Но рецептите и останаха и ще живеят своя живот и ще радват толкова много хора.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се, че одобрихте, момичета!
      Прави сте, след всеки човек остава някаква следа, с която да го помнят хората, които са го познавали.

      Изтриване