Тези кори се продават на кг, аз ги купувам от тук, не знам как да ги обясня, кръгли са, с диаметър около 50 см, по-дебелички са и са позапечени леко.
Първоначално опитах като обикновена баница да приготвя, после наложена, но не ми хареса и в двата варианта, някак суха ставаше, може би трябва да се приготви по друг начин. Веднъж обаче, докато бях в сладкарницата чух една жена да обяснява, че ги прави само със сирене, без яйца и мляко, много се зачудих, обаче реших да опитам. Резултата много ми хареса, затова го споделям и тук, не вярвах, че може да се получи баница без яйца и мляко, и за мое учудване, без тези продукти не беше суха баничката.
Продуктите са много ориентировъчни, сами определете количеството.
Продукти:
турски дебели, печени кори за баница
сирене
масло
газирана вода
Приготвяне:
корите нарязвам на две по диагонал, поръсвам масло, щедро, сирене и напръсквам с газирана вода, навивам на руло, после на охлювче и поставям в тава, върху хартия за печене. Отгоре също поръсвам масло и газирана вода.
Пека на 200 градуса, до зачервяване. Отвън са хрупкави, но иначе са мекички и ни допаднаха.
Обичам банички,Весе, много хубава идея -
ОтговорИзтриванечудесно изглеждат с тези кори, страхотни са и динените резени,
разходките и снимките - също...Поздрави за теб и усмихнато лято!
Аз пък се насладих на твоето пътешествие...чудно!
ИзтриванеУсмивки и за теб!
Веси,
ОтговорИзтриванеи моята баба често през зимата правеше баница само със сирене или банички с различна форма.Преди години по селата само през лятото е имало прясно мляко, а яйца през зимата поради студа - по - рядко.Затова тя се беше научила да прави баница само със сирене, което бяхме приготвили и съхранявахме в саламура от лятото.Чудесни, много вкусни банички са се получили.
Лесни, вкусни и бързи .Поздрави и весело лято !
Да, ти ме подсети, баба май също правеше така, но не съм много сигурна...А сиренцето...ммм...чудно бе...ех. Прегръдка, Ели!
ИзтриванеИнтересна работа, за фини кори ок, но за тези плътните, ми е чудно. Но щом казваш, вярвам, че е много вкусна, рецептите ти винаги са гаранция за добро ястие. Поздрави, с пожелания за прекрасен август, Веси!
ОтговорИзтриванеЕх, кате, каква висока оценка ми поставяш...изчервих се...благодаря...
ИзтриванеАвгуст...уви се очертава да ми бъде много натоварен служебно, колкото и да е странно в средата на лятото..., но ми се иска да открадна поне два дни през септември, в съчетание с почивните, дано...
Прегръдки за теб!