вторник, 24 януари 2017 г.

Турска баница с кайма

Турска баница с кайма


Продукти:
400 гр кори за баница
около 300 грама кайма
1 глава лук
2 лъжици  лютеница
3 яйца 
1 ч.ч. кисело мляко
4лъжици олио
черен пипер
сол
кимион
чубрица
червен пипер 

Приготвяне:
Запържваме лука в олиото, добавяме каймата и пържим, докато  стане на раздробени парченца и се запържи добре. После прибавяме  всички подправки.
След това разбиваме трите яйца с олиото и киселото мляко. Взимаме една  кора и я мажем  със сместа от яйцата, олиото и млякото. После прегъваме на две части кората и по широката нанасяме каймата. Завиваме  на руло и после на охлювче и редим в намазнената тавичка.
Навиваме така  всички кори, а най-отгоре поливаме с остатъка от яйчената смес. Поставяме във фурната, загрята на 180 градуса и оставяме да се пече до златиста коричка отгоре.

Попаднах на рецептата някъде в нета.

6 коментара:

  1. Турската кухня е неизчерпаем източник на кулинарно вдъхновение, Весе! А тази баница е много вкусна, сигурни сме!Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Лелеее, колко си стисната, Весе! Как само 300 гр. кайма бе, мила? У нас ще ме изядат с парцалите, ако не сложа минимум половин кило на един пакет кори. ;) Шегувам се, разбира се, но истината е, че баница с кайма се яде у нас с "дебела" плънка. Любима е на мъжете. На мен обаче ми дай със сиренце. :))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ирме, добре беше съотношението, поне за мен, понякога прекаляването с количествата е за сметка на вкуса. Иначе ако трябва да ги градирам, на мен пък със сирене ми се нарежда на последно място, другите у дома са и фенове.

      Изтриване
  3. Веси,
    често правя баници у дома.Любими са особено тези с беквасни кори.Но с кайма не съм пробвала.Чудесно и много вкусно изкушение от турската кухня.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. О, ние сме си малко канибали, често правя с кайма, в различни вариации.

      Изтриване