сряда, 28 декември 2016 г.

Коктейл "Бисмарк" или така наречения "Бульон трезве"

 Честно казано - не знам от къде идва първото название, не съм го опитвала и в ролята на второто, но на мен поне ми е много вкусно по всяко време. Казват обаче, че е незаменим при препиване и болка в главата.
Тази година зелевия ни сок е просто съвършен, как де не си приготви човек от тази изключително полезна напитка - мисля, че съдържа повече полезни бактерии от киселото мляко, страхотен пробиотик е, съдържа и огромно количество витамин С. Може би единствения му минус е солеността, но тазгодишния уцелихме и на сол.
Ето го - просто и вкусно.




Продукти:
1 литър зелев сок
1 малък стрък праз лук
лют пипер, или суха чушка,  пушен пипер
олио






Приготвяне:
Праза се нарязва на ситно, изсипва се при сока и се добавят олиото и пипера. Разбърква се и се поднася охладен!
Наздраве!




2 коментара:

  1. Веси,
    много, много полезна зимна напитка.Зелевият сок когато е слабо солен е елексир за много заболявания вкл. и за рак.Чудесно, много, много вкусно.Вече няколко пъти правя и ферментирало с мед кисело зеле - става много хубово, без сол.Но бульон трезве си е класика.Сокът от нар също много помага при силна умора и махмурлук.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз го обичам зелевия сок, дори днес си пийнах:)
      Ще трябва да споделиш за зелето с мед?
      Как изстискваш сока от нар, ръчно ли?

      Изтриване