четвъртък, 15 декември 2016 г.
Пържени камби
Приготвих това простичко ястие, скоро след като го видях при Бети. Но ще си го запиша и тук, макар и позакъсняла, защото наистина е много, много вкусно. А който не го е опитал, само е загубил. Предния ден приготвях туршия с камби и ми остана част от нарязания зеленчук. Затова моята рецепта е не само с камби, но и с карфиол и целина.
Продукти:
няколко камби за порция
няколко китки карфиол
няколко парченца целина
олио
сол
за поднасяне
магданоз
сирене
чесън
Приготвяне:
Камбите се нарязват. Бети е показала много лесен начин за почистване от семнната част. Олиото в тенджерата се загрява и се поставят зеленчуците. Намалява се котлона и се разбърква докато омекнат зеленчуците. Посоляват се леко, нареждат се в чинии и се поръсват с магданоз, нарязан чесън и сирене.
Това е - простичко, пъстро и апетитно.
Благодаря, Бети!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Браво Веси! Много ги обичам така набързо, със сиренце. Използвам напоследък зехтин за запържване. Но това е въпрос на вкус. Поздрави и весели празници!
ОтговорИзтриванеЗа първи път правих, дори не ми бе хрумвало, но ми хареса, да, със зехтин ще е по-добре, аз го ползвам повече суров, в салати, за готвене по-рядко.
ОтговорИзтриванеПъстро и вкусно предложение, Веси! И така поднесено много ме изкушава да потърся камби. Весели и усмихнати празнични дни!
ОтговорИзтриванеТеди, да знаеш, че ако намериш - ще ти хареса!
ИзтриванеУсмивки и при теб!
За това нещо мога да се наредя няколко пъти на опашка :)) Нищо че в блога ми има предимно сласки работи, предпочитам соленичко... нещо със сиренце, ако може :))
ОтговорИзтриванеМного простичко, но много вкусно, не очаквах дори.
Изтриване