Тестено руло с кайма и спанак
Продукти:
Около 1 кг. трайно тесто или друго хлебно с мая
2-3 шепи пресен спанак изчистен и измит
500 гр кайма
1 глава кромид лук
Понякога слагам и гъби
Олио
Сол
Пикантина
Черен пипер
1 разбито яйце
Приготвяне:
Запържвам каймата в малко олио, като я надробявам ситно, добавям нарязания лук, (както и гъби), сол, черен пипер, пикантина. Дръпвам настрани от котлона. През това време разточвам на правоъгълник тестото, с дължина, колкото ми е дълга тавата. Върху тестото нареждам суровия спанак, като покривам цялата повърхност с няколко слоя, докато свърши, отгоре разстилам каймата, навивам на руло и поставям в намаслена тавичка, с шева надолу. Пека на 180-200 градуса, без предварително загряване до готовност – зачервяване на коричката и при почукване да бие на кухо, бързо се изпича.
Намазва се с разбито яйце, но може и да не се намаже, преди да се опече.
Приготвяне:
Запържвам каймата в малко олио, като я надробявам ситно, добавям нарязания лук, (както и гъби), сол, черен пипер, пикантина. Дръпвам настрани от котлона. През това време разточвам на правоъгълник тестото, с дължина, колкото ми е дълга тавата. Върху тестото нареждам суровия спанак, като покривам цялата повърхност с няколко слоя, докато свърши, отгоре разстилам каймата, навивам на руло и поставям в намаслена тавичка, с шева надолу. Пека на 180-200 градуса, без предварително загряване до готовност – зачервяване на коричката и при почукване да бие на кухо, бързо се изпича.
Намазва се с разбито яйце, но може и да не се намаже, преди да се опече.
Адмирации за тази красота...Прелестно ти е това спаначено предложение,Веселушке!Прегръдки :)
ОтговорИзтриванеМерси, Миленка, добре си ми дошла на гости!
ИзтриванеМного идейно.
ОтговорИзтриванеСтава и с бутер тесто.
И ще пробвам да направя рулото от изтънени пържолки ... :)
Става, става, правих подобно, но не съм свалила снимки и написала рецепта, но ще:)
ИзтриванеА с пържолки сигурно също вкусно ще се получи:))
Веси,
ОтговорИзтриванемного лесно и същевременно ефектно руло.Същевременно има много вариации и в плънката, и в използването на тесто или кори.Точно навременно - бързо, лесно и вкусно.
Поздрави !
Мерси, Ели, така е търпи вариации, но дъщерята именно тази комбинация предпочита и затова често го правя
ИзтриванеМного красиво рулце, Веси! С каквото и да се приготви - кори или друго тесто, все ще е вкусно!
ОтговорИзтриванеПоздравления за идеята и рецептата! :)