понеделник, 11 юли 2016 г.

Пилешка дроб чорба

Ако обичате дробчета непременно опитайте тази

Пилешка дроб чорба


Продукти:



500 гр пилешки дробчета
1 глава лук
1 морков
1 чушка
сол
червен пипер
2-3 с.л. ориз
топка фиде
копър
магданоз
сух джоджен
1 яйце
100 мл течна сметана



Приготвяне:
Дробчетата се измиват, почистват и пускат в гореща, подсолена вода Оставят се да поврат 5 минути, излива се водата и се обливат и измиват със студена вода.
В чиста тенджера се задушават нарязаните лук и чушка и настъргания морков. Добавя се чаена лъжица червен пипер и веднага се налива гореща вода. Добавят се нарязаните дробчета, ориза и след 10 минути и фидето. Когато ориза е сварен се добавят подправките. Супата се дръпва от огъня и внимателно се застройва с разбитото със сметаната яйце.
Много, много вкусна за мен, моите човеци отказаха да опитат:)









Да ви е сладко!


8 коментара:

  1. Веси,
    в нашия дом само баща ми обича дробчета и обикновено ги пече на жар, защото живее на село.Но твоята супа много ще му хареса.Ще му я приготвя при първа възможност.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ели, той значи, като мен е любител, но аз не съм хапвала на жар:(, направи му непременно супата, мисля, че ще остане доволен!
      Поздрави!

      Изтриване
  2. Жалко,че са отказали- чорбата е превъзходна.У нас се харесва без чушките...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мерси, Дзверче, хайде няма ли да идем на морЕ?
      А чушки в супите и моите не щат, не че им се връзвам:))

      Изтриване
    2. Очертава се тази година да го гледам през крив макарон - по едни особени причини. Вероятно ще отскочим до Созопол за един уикенд, ама и това не знам кога ще да е ...
      Предполагам, че Вас Китен Ви чака с нетърпение, да?!

      Изтриване
  3. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  4. Страхотна е, дори и в летните дни бих хапнала с удоволствие, толкова вкусно изглежда. Поздрави, Веси!

    ОтговорИзтриване