понеделник, 21 март 2016 г.

карамелизирани орехи

Ето нещо много бързо и вкусно

Карамелизирани орехи



Продукти:
1ч.ч.орехови ядки
1/2 ч.ч.захар
1 с.л.масло
2 с.л.мед
1/2  к.ч. прясно мляко.

Приготвяне: 
Запичат се ореховите ядки на сух тиган,за кратко,  да се изсушат.След което се прехвърлят в чиния. В същия тиган се слага маслото и захарта и се бърка до светъл карамел, прибавя се меда, и се връщат  ореховите ядки. Много добре се объркват ядките, за да полепне карамела. Намалява се котлона и се изсипва прясното мляко внимателно, защото пръска.Отново се разбърква до поемането на млякото, не повече от 2-3 минути.
Това е! Много лесно за изпълнение.Аз го правих на око,но винаги могат да се увеличат продуктите по ваш вкус.

 Рецептата е на една дама от Ракитово - Мария, която пишеше в "Гответе с мен" преди години.

21 коментара:

  1. Това нещо ако знаеш колко ми е любимо, Весе. :) И как красиво стоят като декорация на торти, ей така - самостоятелно. Ако и тортата е шоколадова, представи си! :)
    Прегръдки и усмихнато утре!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Леле, Ирме, с тази лоша снимка, от преди поне 6 години:))
      Но орехчетата са върха!

      Изтриване
  2. Ооо, Весе!
    Направо ме разби тотално!
    Чудесни са.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Илианка, ти не ги ли знаеш от "Гответе с мен"?

      Изтриване
  3. Хрус-хрус...великолепен вкус :)

    ОтговорИзтриване
  4. Вкусно и лесно, точно по моята част:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Траянче, то в забързаното ежедневие всички търсим лесното!

      Изтриване
  5. Веси,разкошни орешки,много ми харесват,непременно ще направя,че имам много орехи,благодаря ти!Щастливи пролетни дни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Роси, то и аз трябва да си направя, че имам едни възстарички орехи, да ги употебя, тъкмо и снимката може да сменя. Само да видим кой ще излъжа да ги натроши и изчисти:))

      Изтриване
  6. Всичко хубаво,ама иска зъбки...

    ОтговорИзтриване
  7. Веси, добре досещаш! И аз имам орехи, така че ще пробвам.
    Спокойна вечер!

    ОтговорИзтриване
  8. Суперски са, мога да си хрупам с удоволствие;))) Честит празник, с пожелания за здраве и благоденствие!

    ОтговорИзтриване
  9. Много ги обичаме карамелизирани, но с мляко не съм пробвала - определено ме заинтригува, Веси :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мина, безкрайно ми е приятно да ми гостуваш! Надявам се неугледните ми снимки да не те прогонят, обещавам да променя това, но имам доста стари рецепти и снимки, които ми се иска да имам и тук, а не им идва време да ги повторя и снимам:)

      Изтриване