Както писах преди дни - от години почиваме на Китен. Който е ходил там не може да не е хапвал в едно от най-добрите от към качество и разнообразие на храната заведения там - "Фея". Имаме си и проверени ястия - едно от тях е това, което ще ви предложа. На нас ни е много любимо и не пропускаме да си го поръчаме. Проблема е, че колкото и пъти се опитвахме през годините да изкопчим рецептата - удряхме на камък.
Странно, но не се сещах до сега да експериментирам у дома. Е, дойде и този момент.
Експеримента не беше напълно успешен, просто защото в последния момент реших, че единия от продуктите не ми е достатъчен и добавих вместо него - друг, това провали нещата според мен откъм подобие, но пък и така беше вкусно. Ще споделя рецептата такава, каквато смятам че трябва да бъде и ще напиша това, което оплесках готвйки.:)
А вие, дори и да решите да си го приготвите, падне ли ви случай - опитайте го на място от оригинала.
И...разбира се - нощните ми снимки след 21 часа, без украса, защото гърлата са гладни, включително и моето:)))
Пиле Мексико
Продукти:
около 600 гр пилешко филе(пеперуда на едно пиле)
250 гр печурки
100 гр бекон
3-4 печени зелени чушки
100 гр сварена царевица зърна
500 мл готварска сметана
олио
сол
1 ч.л. черен пипер
1 ч.л. къри
Приготвяне:
Запържваме филето, нарязано на жулиени в олиото до почти готовност - до приятен загар. Изваждаме в чиния настрани. В същата мазнина запържваме бекона, добавяме печурките, нарязани на филийки. Когато и те се зачервят следва нарязаната на лентички печена чушка. Изсипваме течната сметана и слагаме подправките, както и зърната царевица и пилежшото месо. Оставяме да къкри до сгъстяване на соса и смесване на вкусовете.
Сервираме топло и се наслаждаваме на чудесен вкус.
Моята грешка - в последния момент установих, че имам само 200 мл. сметана, което си беше недостатъчно. Затова, когато зеленчуците се запържиха добавих 2 с.л. брашно и вода до гъстичък сос, след това добавих сметаната, пилето и царевицата. Това промени доста вкуса който търсех, макар че и така се получи вкусно.
Разкош! И бутилка студено бяло вино. Поздрави!
ОтговорИзтриванеХе, Иван, от майстор като теб - си е комплимент. Абе ще ме алкохолизирате вие, бре!
ИзтриванеХубави почивни дни!
Веси, поздравления, много ме заинтригува с твоето предложение. Непременно ще го направя и ще споделя резултата.
ОтговорИзтриванеХубава вечер!
Хриси, ще се радвам ако ви хареса! Поздрави!
ИзтриванеДругия път като го направиш само със сметана, да споделиш за вкуса, Веси :) Дали това е оригинала, който търсиш. Макар че и така изглежда много апетитно!
ОтговорИзтриванеПоздрави на теб и хубави почивни дни!
О, да Пеп, непременно. Даже се чудих дали да пиша сега рецептата, но се изкуших.
ИзтриванеВесе, това е разкошно. В това заведение винаги хапваме, когато сме там, но никога не сме поръчвали това ястие. Явно е пропуска голям от нашата страна. Предлполагам, че само със сметана вкуса ще по-хубав. Снимките са добри, дори и на тази светлина.
ОтговорИзтриванеПоздрави миличка!
Ше си хапнем заедно догодина, аз черпя! Да, брашното и водата си го направиха повече като манджа, яхния примерно, докато само със сметана е по-фин вкуса, но като направя ще видим, имам леки съмнения, че може да присъства и майонеза. Целувки!
ИзтриванеА не мислиш ли, че има кашкавал вътре, да кажеме от сорта"Гауда". Аз често го използвам при направата на такива сметанови сосове, вкуса на готовия сос е невероятен.
ИзтриванеА не се и съмнявам, че вече до година ще сме заедно на Китен :))))
Прегръдки!
Не, мисля, че няма кашкавал, сирене. :))
ИзтриванеСупер е и тази пилешка рецепта,Веси!Хубави почивни дни!
ОтговорИзтриванеРоси, благодаря, и за вас прекрасни слънчеви дни!
ИзтриванеИ с това сосче е станало вкусно ястие!
ОтговорИзтриванеПриятна вечер, Веси!
Тилия, да, и така се получи, но не това, което търсех.
ОтговорИзтриване