Бърз тарт с чери и
кашкавал
Видях преди време нещо
подобно в някакъв чуждестранен блог и се ориентирах само по
снимките за продуктите. Там обаче беше с маслено, а аз направих с готово
бутертесто. Мисля, че би станало по-добре с маслено, но за бърз вариант става и този.
Продукти:
1 пакет (около 200 гр е)охладено и разточено бутертесто от Лидл (може всякакво)
2 големи глави лук
150 гр настърган на едро
кашкавал
500 гр чери домати
Сол
Щипка захар
риган
Приготвяне:
Изрязваме тестото по
размера на тавичката, моята беше за тарт, около 30 см. в диаметър. Непременно сложете хартия за печене, моята
тавичка е с незалепващо покритие, но ужасно беше залепнало. Слагаме тестото в тавичката, набождаме с
вилица. Задушаваме лука, нарязан на филийки в малко зехтин, добавяме и щипка
захар, докато придобие златист цвят. Поръсваме равномерно върху тестото лука.
Отгоре обилно поръсваме с настъргания кашкавал. Следва реденето на черитата –
на половинки и с отрязаното надолу.
Избрах да поръся с риган.
Запекох до златисто и се
насладихме на чудесен вкус!
Веси, усещам аромата му дори през монитора :) Чудесен тарт се е получил, пък когато имаш време опитай и с маслено тесто. Но и така съм сигурна, че до трохичка сте си го хапнали сладко :) Усмихнат следобед!
ОтговорИзтриванеВеси, чудесна, бърза и вкусна идея :)
ОтговорИзтриванеХубава вечер!
Весе, тарт изглежда прекрасно!
ОтговорИзтриванеТолкова сочен и съм сигурна ароматен, обичам мириса на риган.
Снимките са върха!
Поздрави, миличка!
Вили, Дани, Аля, благодаря ви - че наминахте и харесахте! Хубава седмица!
ОтговорИзтриване