сряда, 16 януари 2019 г.

Бобен пастет

Правих този пастет на Дианка за Бъдни вечер, правила съм го и преди и много ми харесва. Може да се приготви по всяко време, боба си остава освен вкусна и полезна храна, това е начин да разнообразим традиционното му приготвяне.

Продукти:
2 чаши бял боб /сварен и отцеден /
1 ч.л. смляна морска сол или на вкус
½ ч.л. прясно смлян черен пипер
¼ ч.л. индийско орехче
¼ ч.л. кимион
1 с.л. лимонов сок
2 с.л. вода
1/3 чаша ароматен зехтин
1-2 с.л. микс от пресни подправки /босилек, магданоз, джоджен,розмарин/
Може да се добави и червен пипер /сладък или лют/аз добавих пушен пипер



Приготвяне:

Всички съставки се блендират в блендер/робот, а може и да се намачкат ръчно, в хаванче. Сервира се с препечен хляб, салата, маслини.



4 коментара:

  1. Ех, че апетитно изглежда в твоето представяне, Весе,
    благодаря и много се радвам, че ти допада тази идея.
    Харесах и салата ти с ягоди, и новите ти предложения.
    Сърдечни поздрави, вдъхновени и усмихнати януарски дни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Чудесен е този пастет, Дианка, аз го правя не за първи път! Благодаря за поредната твоя чудесна рецепта!

      Изтриване
  2. Веси,
    наистина е чуден този пастет.Ще го пробвам точно с тези подправки, правила съм с други.Прекрасен и много вкусен пастет.
    Поздрави и спорна нова седмица !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ще ти хареса, Ели, поне така смятам! Усмивки и за теб!

      Изтриване