вторник, 24 март 2015 г.

Телешко варено

Телешко варено





Продукти:
700 гр телешко месо, най-добре джолан
1 глава лук
2 моркова
1/2 глава целина
корен магданоз
2 -3 картофа
150 мл домати млени
50 гр масло
магданоз
черен пипер
сол
универсална подправка (ползвам домашна)

Приготвяне:



Месото се залива със студена вода и се слага на силен огън, докато кипне. Обира се пяната и се прибавя малко сол. След това се вари на тих огън, като се прибавят и морковите, целината и корените, нарязани на кубчета и лука, на ситно. Когато поомекне месото се добавят и картофите, нарязани наедро, а след 20 минути  и доматите и универсалната подправка. След отстраняване от огъня се добавя маслото, а  в порциите се сервира с магданоз и черен пипер.




В показаните по-долу снимки съм добавила в супата и варен нахут.






6 коментара:

  1. Веси,
    чудесно е станало телешкото.Правила съм телешко - варено със запечена на грил - тиган глава лук.Поднася се задължително със сос от хрян и оцет.Когато не сме сигурни дали е телешко или говеждо месото винаги го поставям във вряща вода, докато си смени цвета - побелее.Изхвърлям водата, измивам месото и го слагам да ври в нова , студена вода.Това го правя дори и ако месото е телешко понякога, за да няма лош дъх.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Със запечен лук не съм правила, сигурно е още по-вкусно. При мен телешкото е истинско, домашно, но за жалост имам само още едно пакетче във фризера. От магазина изобщо не купувам, защото наистина е лошо.

      Изтриване
  2. Любима супа. Обожавам телешко варено..мммм..Весе, изглежда вкусно:)))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз го обичам, но рядко правя. Мерси, Алечка!

      Изтриване