вторник, 9 декември 2014 г.

Рачешки банички


 






                                                                                                                         


            




                                                                                                                          Рачешки банички

Продукти:


500 гр бутертесто
150 гр праз
250 гр рулца от раци
50 гр пресни трохи от хляб
1 яйце
сокът и кората на 1 лимон
магданоз
щипка куркума
1 - 2 с.л. масло

Приготвяне:






Ползвам тесто на Лидл, замразено, затова го изваждам от фризера и размразявам, разточвам на тънко 3-5 мм. 
Разточеното тесто се нарязва на квадрати със страна 10 см. 
Маслото се разтопява в тиган, запържва се праза за 5 минути, добавя се лъжица вода и куркумата, като изври - рачешките рулца, нарязани, трохите и магданоза, лимоновия сок и настърганата кора. Дръпва се от огъня. Плънката се разпределя, върху половината от квадратите. Намазват се ръбовете с разбито яйце, похлупва се на триъгълник и хубаво се притиска, да слепнат ръбовете. Баничките се прехвърлят в тава, върху хартия за печене, намазват се с останалото яйце и се пекат за 30 - 35 минути до златисто на 200-220 градуса.



12 коментара:

  1. Тези банички задължително ще ги направя на Боби(:)синът ми)...Той е огромен фен на тези рачешки рулца.Много хубаво предложение,Веселушке!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Миленчеее, имаш ли и други "тайни", освен Боби:)) Аз знам само за дъщеричката:) Да му направиш на младежа(?) рачешки банички, значи!

      Изтриване
    2. :)))Ах,той ми е красива 22 годишна тайна:)))

      Изтриване
  2. Рачешките рулца всъщност са рибешки, ама и аз съм им фен, много са вкусни. :) А на банички ще са още по-голямо изкушение. :)
    Поздрави, Веси!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Гери, и аз ги обичам, какво то и да съдържат:)

      Изтриване
  3. Много апетитно предложение, Весе - обичаме бутер банички,
    не съм приготвяла с рачешки ролца, а с плънката може и да се импровизира...
    Благодаря, поздрави за теб, хубав и усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дианка, мерси:) Не знам дали рачешките рулца минават за постни:)

      Изтриване
  4. Иии, страхотни са, Веси! Минават за постни, поне по време на Коледните, защото рибата се разрешава през по-голямата част. Вкусна рецепта. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Кате:) Хубави почивни дни ти пожелавам!

      Изтриване
  5. Вкуснотийка, Весе! Да знаеш как обичам такива банишки вкуснотийки! Ако не знам, колко опасно може да бъде, само с такива нещица бих се хранила! :) Страхотно предложение , благодаря!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Вкусно беше верно, и аз обичам тестени:)

      Изтриване