сряда, 12 ноември 2014 г.

Ароматно свинско филе в сметанов сос

Ароматно свинско филе в сметанов сос




Продукти:

10 парчета свинско филе (около 1 кг.)
чубрица
мащерка
розмарин
черен пипер
червен пипер 
сол 
олио
1 ч.ч. червено вино
2 с.л. сос от нар
2 с.л. горчица
2 с.л. мед

4-5 с.л. заквасена сметана

Приготвяне:



Просто сложих пържолките в йената, разбърках с останалите продукти без сметаната и 
поставих във фурната на 200 градуса. След като се запекоха за около час и половина добавих 
сметаната, разбита с около 200 мл. вода. Отново запекох до зачервяване и сгъстяване на соса.
Много вкусни и ароматни.

11 коментара:

  1. Ама свинското месо наистина е едно от най-вкусните, а така приготвено ще е достойно, за... да си оближе човек пръстите. ;)
    Хубава вечер, Веси!

    ОтговорИзтриване
  2. И аз си го обичам свинското, Гери. Лека нощ!

    ОтговорИзтриване
  3. Разкошни пържолки, Весе! Сочни и със страхотна коричка!
    Вярвам няма и помен от тях, така че да не си хабя надеждите за вкусна порцийка, нали? ;)
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  4. Разкошни пържолки, сочни и точни:). Страхотни са, поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Обичам свинско месо, но не повече от веднъж седмично. Ама това предложение си е направо за съботно пиршество! Весе, мерси за порцийката;)

    ОтговорИзтриване
  6. Какви пържоли? Какви чудеса?
    Ама виж сега, Веси, пости започват. Постиииии. Не изкушавай с такива чудеса :)

    ОтговорИзтриване
  7. Сочни и ароматни, наистина не са за периода на постене! :)))
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  8. Благодаря ви, вкусни си бяха и не останаха!
    Не сме никак по постното ние. Ден без месце не изкарваме, в краен случай наденичка към бобеца примерно. Постим само на Бъдни вечер и то само вечерта, срам, не срам...

    ОтговорИзтриване
  9. Весе,с този сос са неутразими-голямо топене пада у нас.Аз винаги ги мариновам преди да ги пека,че все ми стават жилави.Даже напоследък ги запичам на оребрения тиган и след това в херметика за отрицателно време.И сосче правя -стават мозък.
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  10. Живе, нямах време за мариноване. Но не бяха жилави, добре си бяха - в йената се задушиха. И твоя метод е добър!
    Хубави почивни дни.

    ОтговорИзтриване