Тази есен в Лидл попаднах на много сладки тикви цигулки, мънички и неугледни, но страхотни на вкус. Често пека, просто така, нарязани на шайби, с малко вода, фолио, после откривам да се запече леко и хапваме с канела, няма нужда от грам подслаждане. От няколко години се опитвам да не консумираме бяла захар, пък и воъбще сладко. Опитвам се и да готвя по-простичко и здравословно.
За разнообразие реших да приготвя нещо друго с тиквата, попаднах на тиквен крем, някъде във ФБ и ето ви рецептата, която доста промених:
Необходими продукти:
500 гр от изпечената на две половини тиква
1 ч. л канела
1 ч.л. джинджифил на прах
500
мл прясно мляко
2
яйца
3 с.
л брашно
50 г
кокосова захар
Начин на приготвяне:
Всичко се пасира с блендера и
се пече на водна баня на 180 гр. за около 30-40 мин. Който обича по-сладко може да увеличи захарта и/или да ползва бяла/кафява...Аз сложих преди печене и парче шоколад, който приятно се беше разтопил вътре.
Така ми се иска да съм по-редовна в блога, готвя си редовно, напоследък по-лесни и обикновени неща, но нямам време за писане на рецепти, снимане, презентиране...Последните години, освен всичко друго си имах и грижи с родителите, е, вече само майка ми остана, трудно е с възрастните хора...
Снимката не я бива, изпечено в старите алуминиеви формички, нямам време за презентации, та затова, но кремчето е вкусно и интересно!

Няма коментари:
Публикуване на коментар