сряда, 19 ноември 2025 г.

Пляска с праз лук

 

Ето в тази страничка Кулинарно изкуство - Бахар видях рецептата, допадна ми, определено пак ще я правя!


Продукти:
3
стръка праз лук
2
яйца
Около 200 гр кисело мляко
150
мл зехтин
1
равна ч. л. бакпулвер
1
ч. л. едро смлян лют червен пипер
1
ч. л. сол
Около 200 гр царевично брашно
Сирене 

Начин на приготвяне:
Нарежете праза на тънки кръгчета, посолете и смачкайте с ръце, докато омекнат.
В друга купа сложете яйцата, киселото мляко, зехтина, бакпулвера и малко сол, разбъркайте.
Добавете и царевичното брашно и разбъркайте пак гъстата смесдобавете праза и сиренето.
Разбъркайте и поставете в намазнена тавапечете в загрята на 180 градуса фурна за около 25 минути.
С чаша айрян е чудесно!

Няма коментари:

Публикуване на коментар