Ето в тази страничка Кулинарно изкуство - Бахар видях рецептата, допадна ми, определено пак ще я правя!
Продукти:
3 стръка праз лук
2 яйца
Около 200
гр кисело мляко
150 мл зехтин
1 равна ч. л. бакпулвер
1 ч. л. едро смлян лют червен пипер
1 ч. л. сол
Около 200
гр царевично
брашно
Сирене
Начин на приготвяне:
Нарежете праза на тънки кръгчета, посолете и смачкайте с ръце, докато омекнат.
В друга купа сложете яйцата, киселото мляко, зехтина, бакпулвера и малко сол, разбъркайте.
Добавете и царевичното брашно и разбъркайте пак гъстата смес, добавете праза и сиренето.
Разбъркайте и поставете в намазнена тава, печете в загрята на 180 градуса фурна за около 25 минути.
С чаша айрян е чудесно!

Няма коментари:
Публикуване на коментар