Вярата ни е спасявала винаги, давала ни е надежда, посявала е любов в сърцата ни!
Дори, когато минаваме през трудни моменти, такива, в които душата ни страда за близък човек, вярата е тази, която ни успокоява, утешава, смирява...
Почитаме и скърбим за мъртвите близки.
Но честитим на живите и им пожелаваме здраве!
"08 ноември
АНГЕЛЪТ-ПАЗИТЕЛ НА ВСЕКИ, КОЙТО Е ПРИЕЛ СВ.КРЪЩЕНИЕ
Православната Църква вярва, че всеки човек има свой ангел–пазител, който се моли за него на Бога, съветва го да върши добри дела, внушава му благочестиви мисли и скърби за него, когато греши и забравя Божиите заповеди. Това вярване е основано на думите на Самия Христос, Който, посочвайки децата, казал на учениците Си:
"Гледайте да не презрете едного от тия малките, защото, казвам ви, техните ангели на небесата винаги гледат лицето на Моя Отец небесен!"
В молитвата към ангела–хранител ние казваме:
"Свети ангеле, който си ми даден от Бога, добри мой пазителю,моля ти се, избави ме от всякакви напасти, спаси ме от скърби!"
И молим Бога да ни даде "мирен ангел, верен наставник, пазител на нашите души и тела"."
Да е здраво и щастливо моето момиче, и никога да не губи тези най-ценни, невидими неща.
Да е до мен по-дълго и мама, и да са по- малко трудностите и.
И внучка, и баба днес, макар да не празнуват, отбелязват имен ден.
И понеже отдавна не съм пускала тук рецепта, ще приложа такава, но приготвена от дъщеря ми - уверявам ви - по-вкусен боб не съм яла през живота си!
(Не)обикновен боб
500 гр боб, три пъти му изхвърлях водата.
В друга тенджера задуших/запържих половин червена, половин зелена, половин жълта чушка(от тези по 3 в пакет, от Лидл), 1 морков, 1 голяма глава лук, няколко скилидки чесън.
Първо лука с моркова, малко след това чушките и една лъжица домашна универсална подправка, сложих им едно кубче зеленчуков бульон( със много малко вода - около 100мл).
После изсипах боба вътре, за 2-3 минути без вода, след това сипах вода.
Като завря сложих 2 сламки рогатата мерудия(сминдух), джоджен повечко, съвсем малко сушена зеленчуковата смес, малко шарена сол, пикантина малко, и сол. Почти накрая сложих чубрица, пресен магданоз и целина-листа. И брашно с червен пипер в бурканче с малко вода разбих и го добавих. Стори ми се малко червен, та сложих и пушен червен пипер, ама и от него малко.
Снимката е много лоша - вечерна, телефонна и размазана, но знаете как изглежда боб.
И накрая да похваля едни производители от Сливен на подправки, боб и разни други благинки - Моите подправки - Моите подправки - уникални са им продуктите!
Няма коментари:
Публикуване на коментар