Продукти:
500 г кайма
2 филии хляб
чер пипер
чубрица
2 големи гъби
3 яйца
3 бр. картофи
100 г кашкавал
100 г майонеза
Приготвяне:
Каймата се омесва с хляба, накиснат и изцеден и подправките.
Гъбите се настъргват.
Яйцата се сваряват, след което се настъргват.
Картофите се обелват и се настъргват.
Кашкавала също се настъргва на ренде.
Следва подреждането на самите купчинки.
В тава се поставя хартия за печене. Каймата се разпределя на купчинки, които се поставят в тавата, като сплескано кюфте.
Върху всяка питка от кайма се поставят от настърганите картофи ,гъбите, разпределят се отгоре и яйцата, и кашкавала. Всяка една купчинка се залива с малко майонеза, по-редичка.
Купчинките се пекат на 200 градуса около 25 - 30 минути.
Снимките по-долу са много стари, от преди може би дасетина години. Не са добри, но са си мои, оставям ги за историята:)
Няма коментари:
Публикуване на коментар