Необходими продукти:
1 глава карфиол
зехтин
сол
черен пипер
50 г синьо сирене
60 мл прясно мляко
100 мл сметана за готвене
Начин на приготвяне:
Почистете карфиола и го измийте, накъсайте на розички. В оригиналната рецепта беше на резени, но моя карфиол вече беше накъсан.
Загрейте фурната на 200-220 градуса.
Подредете карфиола върху хартия за печене, овкусете със сол, черен пипер и малко зехтин.
Печете около 15-20 минути, докато се запекат отдолу и отгоре.
През това време в малка тенджерка на слаб огън загрейте прясното мляко със сметаната. Добавете синьото сирене, нарязано на малки парченца и бъркайте, докато се сгъсти. Гответе на слаб огън, да не загори. След като изстине соса се сгъстява сам. Готов е, когато минете през дъното с дървена шпатула и остави пътечка:)
Няма коментари:
Публикуване на коментар