вторник, 1 юни 2021 г.

Честит 1 юни!


Докато има на кого да си нечие дете, кой да мисли за теб, кой да го е грижа за теб, кой да те обича безрезервно - значи ти си щастлив човек!

Още по-щастлив си, обаче, когато има кой да нарече теб "мамо" или "тате"!

Честит празник, малки и големи деца!

Ден, в който тези под 18 празнуват волно и безгрижно!

Ден, в който тези над 18 - също празнуват, понякога се вдетиняват и свършват някоя пакост :) Но ден, в който е добре да си дадем една равносметка. Да сверим часовника си с онова дете, което сме оставили на границата на тези 18...

Иска ми се на този ден да се опитваме да се погледнем с детските си очи, да се погледнем отстрани, да видим все така чисти ли сме останали в мислите и действията си! Чистотата, невинността, искреността, първичността - така нужни на нас възрастните...Можем ли да живеем щастливо без тях, ако сме ги загубили по пътя си? Според мен не! Каквото и да ни е поднесъл живота, колкото и да сме се лутали в преценка на постъпките си, на този ден нека пуснем детето в себе си, нека се вгледаме навътре в нас, и ако се харесаме - значи всичко е наред! Ако ли не - никога не е късно да се поучим от детето в нас - то никога няма да ни подведе по пътя към нашето щастието! 

Няма дете, което да не мечтае, не е важно за  какво, важно е, че има мечти! Това също ни отличава от децата...Нека не губим мечтите си, нека не спираме да мечтаем, и да постигаме мечтите си, създавайте си непрекъснато нови мечти, които да заместят постигнатите! 

Нека се учим от детето в себе си всеки ден! То е нашият барометър за живота!





2 коментара:

  1. Веси
    Много хубаво си го написала.Аз просто ще добавя,че Христос много е обичал децата и е казвал човек да бъде като дете, да оставят децата да отиват при Него.В този празничен ден да са живи и здрави всички деца !Детските години не се забравят.Но какъвто е човек от малък такъв е и като възрастен.Трудно се променя, вродените детски качества и способности си остават.
    Поздрави и лека и спорна нова седмица !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Прегръдка за теб! Винаги намираш време за коментар, и винаги точен, полезен и допълващ.

      Изтриване