неделя, 6 юни 2021 г.

Воденички с масло и чесън


Една прекрасница,сестра на любимата прекрасница Марианка ми подшушна тази рецепта. На мен много ми допадна, другите не ядат воденички, или поне не ги предпочитат. За мезе е идеално, за бира, за вино, но аз си ги хапвах без алкохол.


Необходими продукти:

500 гр воденички охладени
масло
дафинов лист
черен пипер на зърна
бахар на зърна
сол
чесън
соев сос
стрък пресен лук


Начин на приготвяне:
Аз винаги варя воденичките за 50 минути в тенджера под налягане, стават съвсем крехки. Преди това обаче ги кипвам в обикновена тенджера и изхвърлям водата, измивам отново и тогава варя.
Воденичките се варят в студена вода, със сол, бахар, черен пипер и дафинов лист.
Отцеждат се и заминават в тигана с масло, периодично се бъркат и като се зачервят приятно де добавя смачкан чесън на вкус и соев сос, също на вкус. При поднасяне поръсвам пресен лук.









4 коментара:

  1. Чудесна е тази рецепта Веси.И аз варя воденичките в тенджера под налягане като ги кипвам и изхвърлям първата вода също като теб.Записвам и твоя вариант със соев сос и пресен лук.Правя ги с подправки, не съм правила с лук и соев сос .
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Обичам ги, но у дома останалите - не, затова рядко правя!

      Изтриване