Една прекрасница,сестра на любимата прекрасница Марианка ми подшушна тази рецепта. На мен много ми допадна, другите не ядат воденички, или поне не ги предпочитат. За мезе е идеално, за бира, за вино, но аз си ги хапвах без алкохол.
Необходими продукти:
500 гр воденички охладени
масло
дафинов лист
черен пипер на зърна
бахар на зърна
сол
чесън
соев сос
500 гр воденички охладени
масло
дафинов лист
черен пипер на зърна
бахар на зърна
сол
чесън
соев сос
стрък пресен лук
Начин на приготвяне:
Аз винаги варя воденичките за 50 минути в тенджера под налягане, стават съвсем крехки. Преди това обаче ги кипвам в обикновена тенджера и изхвърлям водата, измивам отново и тогава варя.
Воденичките се варят в студена вода, със сол, бахар, черен пипер и дафинов лист.
Отцеждат се и заминават в тигана с масло, периодично се бъркат и като се зачервят приятно де добавя смачкан чесън на вкус и соев сос, също на вкус. При поднасяне поръсвам пресен лук.
Чудесна е тази рецепта Веси.И аз варя воденичките в тенджера под налягане като ги кипвам и изхвърлям първата вода също като теб.Записвам и твоя вариант със соев сос и пресен лук.Правя ги с подправки, не съм правила с лук и соев сос .
ОтговорИзтриванеПоздрави !
Обичам ги, но у дома останалите - не, затова рядко правя!
ИзтриванеОх, как ги обичам с бяло вино!
ОтговорИзтриванеАз пък ги обичам без бяло вино:))
Изтриване