събота, 29 юни 2019 г.

Солен пирог




Тази рецепта е от тук , става за бързо приготвяне на вечеря или закуска. Прави се от тесто и плънка, която може да бъде различна. Доста неща промених.

Тесто:
4 яйца
10 с.л. брашно
1 ч.л бакпулвер
150 гр.закавасена сметана
100 гр извара
3 с.л. майонеза
сол
Плънка:
сирене
маслини без костилки
пържен сушен лук - от американската седмица на Лидл


Приготвяне:
Направете тестото, като разбиете с щипка сол 4 яйца. Добавете майонезата и заквасената сметана, изварата,  брашното, бакпулвера и разбийте.
Намажете форма за печене с малко олио (аз ползвах силиконова) и изсипете в нея половината от тестото, след това сложете отгоре плънката (аз поръсих сирене, маслини и лук) и залейте с оставащото тесто.
4. Печете на 200 градуса до зачервяване .Проверете с клечка за зъби дали е готово.








6 коментара:

  1. Дори знам как ухае :) На подобно нещо едно време по нашите ширини му казваха мързелива баница. Детето го кръсти солен кекс и започнахме да го наричаме така. Обичам го с най-различни варианти на пълнеж.Наскоро го правих със сирене и сушени домати. Вкусно!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. С майонеза и сметана в тестото е по-различно от мързеливата баница и кекса. Изварата също допринася за различна текстура на тестото.

      Изтриване
  2. Чудесен солен пирог / кекс / Веси.Правя го често с различен пълнеж, твоят вариант също е интересен , не съм комбинирала маслини и сирене, защото и двете са доста солени.
    Поздрави сърдечни !

    ОтговорИзтриване
  3. Ох, как ги обичам тези бързи, яйчени ала тестени! А в комбинация със сиренце и маслини... че и пържен лучец...чак замлясках!😘

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много е вкусно, а пък ти каквато си майсторка на тестото...

      Изтриване