събота, 15 декември 2018 г.

Магданозена крем супа със сьомга



Купила бях две връзки магданоз, които си стояха в чаша  с вода, на вратата на хладилника, като букетче. Уверявам ви, това е най-доброто съхраняване. Исках да правя супа от магданоза.
Бях взела и комплект рагу сьомга. И тя си постоя няколко дни в хладилника, че други неща имаше за хапване.
Е, дойде им времето. Обаче да правя две супи, не ми се видя много добра идея, затова реших да ги обединя в една. Вярвате или не - чудесна се получи, дори магданозомразещия ми съпруг си хапна с удоволствие.
Ползвала съм рецептата на Пепчо за супа от магданоз, с промени.


Продукти:

2 дебели връзки магданоз
2-3 с.л. брашно
1-2 с.л. олио
1.2 с.л. масло
250 мл прясно мляко
400 мл бульон рибен

1 яйце




Приготвяне:
Сварява се рагуто и се обезкостява внимателно. Бульона се прецежда и запазва. Магданоза, нарязан много ситно се запържва, заедно с брашното за кратко в малко олио, смесено с масло. Бързо и с бъркане се наливат прясното мляко и бульона, студени. Добавя се и рибата. Оставя се да поври десетина минути.  Може да се блендира, но не съвсем, да останат и парченца месо. Преди да се дръпне от огъня в супата се излива през цедка едно добре разбито с малко вода яйце.






4 коментара:

  1. Тази супичка ще да е много вкусна! Благодаря, Веси, за рецептата! Ще я приготвя скоро! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесна, много вкусна супа със сьомга е магданоз.Ще се възползвам от идеята, чудесно изглежда Веси.Не се съмнявам за вкуса.
    Поздрави и приятна предпразнична подготовка !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ели, благодаря, дано ти допадне, интересен е вкуса!

      Изтриване