Купила бях две връзки магданоз, които си стояха в чаша с вода, на вратата на хладилника, като букетче. Уверявам ви, това е най-доброто съхраняване. Исках да правя супа от магданоза.
Бях взела и комплект рагу сьомга. И тя си постоя няколко дни в хладилника, че други неща имаше за хапване.
Е, дойде им времето. Обаче да правя две супи, не ми се видя много добра идея, затова реших да ги обединя в една. Вярвате или не - чудесна се получи, дори магданозомразещия ми съпруг си хапна с удоволствие.
Ползвала съм рецептата на Пепчо за супа от магданоз, с промени.
Е, дойде им времето. Обаче да правя две супи, не ми се видя много добра идея, затова реших да ги обединя в една. Вярвате или не - чудесна се получи, дори магданозомразещия ми съпруг си хапна с удоволствие.
Ползвала съм рецептата на Пепчо за супа от магданоз, с промени.
Продукти:
2 дебели връзки магданоз
2 дебели връзки магданоз
2-3 с.л. брашно
1-2 с.л. олио
1.2 с.л. масло
250 мл прясно мляко
400 мл бульон рибен
1 яйце
Сварява се рагуто и се обезкостява внимателно. Бульона се прецежда и запазва. Магданоза, нарязан много ситно се запържва, заедно с брашното за кратко в малко олио, смесено с масло. Бързо и с бъркане се наливат прясното мляко и бульона, студени. Добавя се и рибата. Оставя се да поври десетина минути. Може да се блендира, но не съвсем, да останат и парченца месо. Преди да се дръпне от огъня в супата се излива през цедка едно добре разбито с малко вода яйце.
Тази супичка ще да е много вкусна! Благодаря, Веси, за рецептата! Ще я приготвя скоро! :)
ОтговорИзтриванеДа кажеш какви са отзивите:)
ИзтриванеЧудесна, много вкусна супа със сьомга е магданоз.Ще се възползвам от идеята, чудесно изглежда Веси.Не се съмнявам за вкуса.
ОтговорИзтриванеПоздрави и приятна предпразнична подготовка !
Ели, благодаря, дано ти допадне, интересен е вкуса!
Изтриване