понеделник, 23 април 2018 г.
Салата със зелени аспержи
Много е вкусна тази Салата със зелени аспержи на Алби
Използвах останали от Великден яйца.
Продукти:
връзка аспержи
3 твърдо сварени яйца
за соса:
1/2 ч.ч. майонеза
1 ч.л. горчица
1 с.л. оцет (аз ползвах домашен къпинов)
щипка сол
щипка бял пипер
Начин на приготвяне:
Отрежете долната твърда част на аспержите и обелете стъблото. Сложете ги да се сварят за 5 минути в подсолена вода. Отцедете и облейте със студена вода и лед, за да останат зелени и крехки.
Смесете всички продукти за соса и разбийте. Удобно е да ги сложите в малко бурканче и да го разклатите, докато соса се хомогенизира. Опитайте, и ако нещо ви липсва - добавете го.
Подредете аспержите в чиния, залейте ги със соса и поръсете с нарязаните на ситно сварени яйца.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Съгласна съм! Комбинацията на яйца и аспержи е много добра. Страхотна салатка, аз направо си я взимам за вечеря. Поздрави, Веси!
ОтговорИзтриванеМда, става и за вечеря:))
ИзтриванеЕхааа, разкошно са ти се получили!
ОтговорИзтриванеБлагодаря за одобрението, както и за рецептата:)
Изтриване