За тази рецепта си спомних, преглеждайки стари снимки на компютъра, такива ще са и в моята публикация, при това с много лошо качество, но се надявам скоро да направя и да ги сменя. Рецептата обаче си записвам сега, при това без никакви промени от мен, тези соленки не бива да се пропускат - уникални са просто.
Диани е виновничката и този път, за тези не само вкусни, но и красиви соленки. Не можах да намеря в блога рецептата, затова линка не е директно към нея, но съм сигурна, че рецептата имам от Дианка - прегръщам те и ти благодаря.
Продукти:
100 гр. кашкавал
100 гр. масло
100 гр. брашно
2 с.л. настърган пармезан
1 щ. сол
¼ ч.л. бял/меланж черен пипер
¼ ч.л. розмарин смлян
1 белтък, пармезан, сусам, бадеми и розмарин за гарниране
Приготвяне:
Маслото се нарязва на малки късчета и смесва с настъргания кашкавал, брашното и пармезана.
Овкусява се пипера и розмарина и се замесва бързо маслено тесто.
Оформя се стегнато руло с диаметър около 4 – 5 см. и се поставя във фризер за около час.
След изваждането се режат кръгчета, които се намазват по края с белтък и се овалват в сусам.
Намазва се и повърхността, поръсва се с ядки, иглички розмарин, пипер и пармезан.
Пече се в загрята фурна 180°C за около 10 -12 мин. до леко покафеняване.
Излизат около 30 соленки.
Не съм украсявала с пипер, защото нямах на зърна.
О, това са едни от нашите любими солени бисквити, Весе,
ОтговорИзтриванестрахотни в твое изпълнение - благодаря за доверието.
Мисля си, че за тази или някоя подобна рецепта става въпрос:
http://trydiani.blogspot.bg/2010/02/blog-post_12.html
Благодаря, поздрави за теб и усмихнати пролетни дни!
Веси,
ОтговорИзтриванечесто и аз правя соленки за различни почерпки.Затова винаги си записвам лесните и бързи, а и красиви соленки.Ще изпробвам и тези, много апетитно изглеждат.
Поздрави !
Такива са, Ели, ще ти харесат!
ИзтриванеИ изглеждат много вкусно. Дианка е виновница за много вкусотии, които съм приготвила. Изкусителка е тя, а сега и ти изкушаваш :)
ОтговорИзтриванеО, изкусителката определено не съм аз, аз просто припомням и си записвам тук и тази вкусна и ефектна рецепта на Дианка!
Изтриване