Продукти:
1 пакет рагу от сьомга - купувам го от Т-маркет
1 морков
1 чушка сиврия
1 стрък праз
2-3 стебла селъри
универсална подправка
черен пипер
девесил
прясно мляко
Приготвяне:
Измивам добре рибните обрезки и глави, всъщност те са си добре почистени. Добре е да се обели кожата, тъй като има ситни люспици. Другия вариант е да се свари, и тогава внимателно да се обели. Сварявам с малко сол, като отпенвам, става бързо. Обезкостявам, излиза доста месо, напълно достатъчно за вкусна супа. Прецеждам бульона, прехвърлям в чиста тенджера, добавям месото и зеленчуците, нарязани ситно и универсалната подправка. Ако е нужно доливам вода до желана гъстота, към края на варенето добавям и прясното мляко, черния пипер и девесила.
С домашна питка е още по-вкусно!
Веси,
ОтговорИзтриванетвоята супа е напълно подходяща за зимния сезон, студеното време и грипа.А рагуто от сьомга е много изгодно като цена.Така,че чудна е супата.
Поздрави и лека и спорна седмица !
Изгодно е, да, около 3 лв е кг, а месото е доста:)
ОтговорИзтриванеА резултата е вкусна засищаща супа, какво повече в зимен ден!