Тази рецепта правя за Бъдни вечер всяка година, откакто я знам от Жоро Бордовски. Едно от стотиците неща, които научих от него.
Правя я точно по неговата рецепта, така, както ми я е казвал, без да променям нищо. Страхотни са тези чушки.
Продукти:
около 10 сухи чушки, средни
2 ч.ч.боб
1 глава лук
олио
1 к.ч. ориз
1 к.ч. вода
домати
чубрица
джоджен
червен ппер
сол
Приготвяне:
Лука се задушава в олиото, добавя се ориза, като се запържи до стъклено се добавя 1 к.ч. вода, като се поеме от ориза се дръпва от котлона и се добавя боба, домати, подправката. Пълнят се накиснатите в гореща вода чушки и се запечатва отвора им с брашно. Поливат се със струйка олио и 1ч.ч. вода, ползвам тази от накисването на чушките, пекат се на 220 градуса, до готовност, до зачервяване.
Веси,
ОтговорИзтриванеи тази рецепта записвам за проба.Чудесни,вкусни и лесни сармички и пиперки.
Поздрави !