Тази рецепта правя за Бъдни вечер всяка година, откакто я знам от Жоро Бордовски. Едно от стотиците неща, които научих от него.
Правя я точно по неговата рецепта, така, както ми я е казвал, без да променям нищо. Страхотни са тези чушки.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhiNLhtsAQpDji_3VD9upKvAIKyihuE-UxCk_bESisPN7r-Pw00KV5RLjWNTsDwDgwPpNkzfLY2m1b9bbKoGhrDgFKrQRByslkdrga2LFIUozUvap5PWxeiWycthHZCEw86VHzCEpBG33TZ/w640-h480/IMG_3500.JPG)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjr1UBuZtkxb38QtPxWG_neZslgs7H5QWgPyvuy0QJfVFKK6C5T5RF9_-YT7VfknxZam_sM7Vthfdri8SZvW_goUOkZTO1Xj3kpOauaZOfjqfc6vQWtnJNkZSz-R8aPPrnJ2KMHP_VYRuM/s640/IMG_6887%255B1%255D.JPG)
Продукти:
около 10 сухи чушки, средни
2 ч.ч.боб
1 глава лук
олио
1 к.ч. ориз
1 к.ч. вода
домати
чубрица
джоджен
червен ппер
сол
Приготвяне:
Лука се задушава в олиото, добавя се ориза, като се запържи до стъклено се добавя 1 к.ч. вода, като се поеме от ориза се дръпва от котлона и се добавя боба, домати, подправката. Пълнят се накиснатите в гореща вода чушки и се запечатва отвора им с брашно. Поливат се със струйка олио и 1ч.ч. вода, ползвам тази от накисването на чушките, пекат се на 220 градуса, до готовност, до зачервяване.
Веси,
ОтговорИзтриванеи тази рецепта записвам за проба.Чудесни,вкусни и лесни сармички и пиперки.
Поздрави !