вторник, 19 септември 2017 г.

Яйчено-кашкавалено руло с кайма

Ако някой е приготвял долната рецепта знае колко вкусно и ефектно е това руло, пък и лесно и достъпно. Преди десетина години го видях за първи път в "Гответе с мен", представено от Светлана П. Наскоро открих, че блога Една българска кухня е именно неин.
Непременно опитайте тази рецепта! Леко смених подправките по наш вкус и наличност.



ЯЙЧЕНО РУЛО С КАЙМА



За блата
5 яйца (аз сложих 4 яйца и 4 останали белтъка)
250г майонеза (аз сложих 200г)
300г настърган кашкавал
малко нарязан магданоз (сложих копър)
сол не е нужна

За плънката
500г кайма
1 яйце
2 стръка пресен лук (сложих глава стар, че нямах пресен)
черен пипер








Приготвяне:

Сместа за блата се излива в покрита с хартия за печене тава и се пече 20 мин. Изважда се и се оставя да поизстине 5-6 мин.

Сместа с каймата се разстила върху блата с ръка или лъжица равномерно, и с помощта на хартията се навива на руло.  Хартията се отстранява, или се застила дъното с нея. Пече се още 30 мин.
Вкусно е и топло и студено. Става и за делник, и за празник.










13 коментара:

  1. Еха, изглежда много вкусно, а и имаш хубава гледка:) Ще се пробва:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Жани, рулото наистина е много вкусно!
      А гледката...да, от този прозорец се виждат и Витоша, и Стара планина:)), а току под него започва Северния парк на София.

      Изтриване
    2. Наистина е чудесно! Правя го вече няколко пъти😀

      Изтриване
    3. Хей, много се радвам, Жани!
      И благодаря, че ме подсети, още утре вечер ще направя!
      Щастлива да е Новата ти Година!

      Изтриване
  2. Веси, изглежда чудесно, но имам един въпрос. Каймата изпича ли се добре, защото блатът вече е изпечен?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, чудесно се изпича каймата, ще останеш много доволна, опитай, Траянче!

      Изтриване
  3. Веси,
    чудесно, много ефектно руло.Лесно за приготвяне, много красиво за гости.Благодаря за идеята, при повод ще го пробвам.
    Поздрави и лека почивка !

    ОтговорИзтриване
  4. Разкошно...
    много красиво, ефектно и апетитно предложение, Весе.
    Благодаря ти, поздрави и вдъхновени есенни дни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дианка, аз ти благодаря!
      Сигурна съм, че си виждала това руло преди години, когато беше популярно в "Гответе с мен".

      Изтриване
  5. Много го обичам това руло! Сложила съм си на бърз достъп линка с твоята рецепта и го приготвям често��

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Жани, радвам се, че ти допада. Преди години често го правех и аз, после загубих рецептата и много ме беше яд. Но сега вече ми е подръка.

      Изтриване
    2. Жани, нещо ми изчезна във ФБ, а и в блога ти не намирам къде да оставя коментар?

      Изтриване