За тези пържени филии сподели колега, на сутрешното кафе. Не е чак рецепта, но идея да разнообразите традиционните. Продуктите са според броя на филийките, големината на яйцата и желаещите да ги похапнат.
нарязан хляб на филийки, по-тънички
топено сирене (може и някакво крема сирене, и така правих)
яйца
олио
Приготвяне:
Намазват се половината филийки с топеното/крема сирене и се похлупват с втора филийка, да слепнат, като двоен сандвич. Колежка спомена, че ги е направила и с резен шунка по средата.
Разбиват се яйцата добре, аз обикновено добавям и малко прясно или кисело мляко или вода. Филийките се потапят в сместа и се слагат да се пържат в добре загрята мазнина, около 1 пръст, на умерена температура. Изваждат се да се отцедят върху хартия и се нападат.
У дома сме любители на пържените филийки, и тези също ни се усладиха, гарнирахме с желе от боровинки - чудно!
Мерси, Павка за идеята и си чакам обещаната рецепта за тортата!
С боровинково желе,а?...Вкусотийка!
ОтговорИзтриванеМда, дааа!
ИзтриванеВеси,
ОтговорИзтриванеправила съм подобни филийки с шунка, но няма проблем да се разнообразят с каквото сирене или кашкавал желаем.Разнообразна закуска се получава.
Поздрави и лека почивка !
Така е, Ели! Аз съм опитвала и с кайма:))
Изтриване