Тази разядка видях в хитрини бг и веднага приготвих. Срещала съм нещо подобно и по други сайтове, но не съм записвала рецепта.
Ако не бяха толкова ужасяващо люти чушките, които купих за "приятно люти" щеше да е фантастично. Непременно пак ще я направя!
Необходими продукти:
10-15-20 люти чушлета
300 гр. гъсто кисело мляко,
сол,
чесън,
магданоз,
зехтин
малко сирене, но то не е задължително
щипка червен пипер.
Приготвяне:
Измийте чушлетата и направете разрез от едната страна. Сложете в касерола с капак около олио да се загрее. Сложете щипка сол и всичките чушлета вътре да се изпържат. За да не пръска сложете капака. Пържете около 3-4 минути и отместете от котлона. Изчакайте минута-и отворете. Пригответе си киселото мляко, като в него сложете счуканият чесън, сол и малко сирене, ако желаете. Извадете чушлетата от мазнината и сложете в дълбока чиния, залейте с овкусеното кисело мляко. Върнете мазнината от чушлетата на котлона и пуснете щипка червен пипер. Оставете да се запържи за секунда, колкото мазнината де се оцвети и полейте млякото и чушлетата. Поръсете със ситно нарязан магданоз и поднесете.
Необходими продукти:
10-15-20 люти чушлета
300 гр. гъсто кисело мляко,
сол,
чесън,
магданоз,
зехтин
малко сирене, но то не е задължително
щипка червен пипер.
Приготвяне:
Измийте чушлетата и направете разрез от едната страна. Сложете в касерола с капак около олио да се загрее. Сложете щипка сол и всичките чушлета вътре да се изпържат. За да не пръска сложете капака. Пържете около 3-4 минути и отместете от котлона. Изчакайте минута-и отворете. Пригответе си киселото мляко, като в него сложете счуканият чесън, сол и малко сирене, ако желаете. Извадете чушлетата от мазнината и сложете в дълбока чиния, залейте с овкусеното кисело мляко. Върнете мазнината от чушлетата на котлона и пуснете щипка червен пипер. Оставете да се запържи за секунда, колкото мазнината де се оцвети и полейте млякото и чушлетата. Поръсете със ситно нарязан магданоз и поднесете.
Чудесни са, Веси.
ОтговорИзтриванеАз допълнително слагам отгоре яйца на очи
и тогава заливам с маслото.
Перфектни стават!
Охо, то си става цяла вечеря с яйчицата, идея е!
ИзтриванеВеликолепно!
ОтговорИзтриванеАма все не мога да случа на приятно люти чушки, все попадам на убийствено люти тази година, а уж и млякото отнема от лютивината.
ИзтриванеВ петък заминаваме на село.Непременно ще го приготвя на мъжете..Ммммм..вкусотийка!
ОтговорИзтриванеДа направиш, ще се хареса!
ИзтриванеВеси,
ОтговорИзтриванеще ги изпробвам тези чушлета с яйца на очи.Но и моите са доста лютички така,че ще направя смес от люти и нелюти за да придобие добър вкус ястието.Чудесно е, много лесно и бързо за приготвяне.
Поздрави и лека седмица !
И аз си заплюх добавката от яйца, дано намеря и по-нормално люти чушлета.
ИзтриванеТози коментар бе премахнат от автора.
ОтговорИзтриванеРазкошен вкус!
ИзтриванеС всякакви чушлета, а и със запечени, по-дребни доматчета я правеше и моята баба (определено това си е стара, селска рецепта). Но аз като Дани доовкусявам с яйчица, само дето ги оставям доста, доста рохки, та се объркват лекичко със соса. Ммм...! :))
Това с доматчетата да ни го покажеш някой ден:) Прегръдка!
Изтриване