Бързо, лесно и вкусно, за тези, които обичат пържено.
Продукти:
Около 1 кг пилешко филе, може и друга част от пилето, без кокал.
4-5 зелени чушки с тънка ципа, може сиврия
2-3 глави лук
олио
сол
черен пипер
Приготвяне:
Месото се нарязва на кубчета, колкото локум и се пържи на загрят тиган, на умерена температура, в малко олио. Когато месото е готово се добавят чушките и лука, тигана се раздрусва докато поомекнат зеленчуците, но без да са напълно изпържени, леко да хрупкат. Всичко се посолява, обърква още един-два пъти и се сваля от котлона. Сервира се топло, най-добре с домашен хляб.
Много е вкусно, Весе! Ние задължително добавяме и доматено сосче или поне доматено пюре.
ОтговорИзтриванеМерси:) Понякога и аз добавям, но се получава съвсем различна манджа, наскоро така приготвих пилешки воденички, получава се нещо като яхния, докато така си е просто пържено месо с лук и чушки.
ИзтриванеХаресва ми предложението ти, Веси :) щом е пържено - аз съм човека.
ОтговорИзтриванеОх, и ад така с пърженото, Пеп! Уви, вредно или не - най ми е вкусно.
ИзтриванеАз пържа всеки зеленчук отделно и смесвам в обща купа. Малко е по-различно. "Посолявам" с малко соев сос.
ОтговорИзтриванеХареса ми и твоя вариант, бих опитала.
ИзтриванеТуй ястие кат за мен. Обичам пържените хапки с лук и чушка..ммм вуксно!
ОтговорИзтриванеИ аз така, много са вкусни, а толкова бързи.
Изтриване