сряда, 25 ноември 2015 г.

Баница с праз и пушена извара с печени кори на сач

Баница с праз и пушена извара с печени кори на сач



Продукти:

1 пакет печени кори на сач (от Лидл)
2 стръка праз
200 гр пушена извара (пак от там)
50 гр пушен кашкавал (и той от там ;D)
100 гр гъби
3 яйца
200 гр кисело мляко
150 мл олио
сол

1 яйце
150 мл прясно мляко

Приготвяне:

Корита в пакета са 3 големи, кръгли. Изрязват се от тях 3 кори с размера на тавата на печката. От остатъците също се сглобяват 3 кори с този размер. Нарязваме праза на ситно, добавяме изварата, настъргания кашкавал, настърганите гъби, трите яйца, солта, олиото и киселото мляко.
Намаслява се тавата. Поставя се едно цяло парче кора, ръси се плънка, отгоре парчета от отрязаните краища , плънка и така се редят, като най-отгоре се поставя цяло парче кора. Нарязва се баницата на парчета и се залива с разбитото яйце с прясното мляко.
Пече се на 200 градуса до готовност.

16 коментара:

  1. Супер! Пак си се развихрила ....
    И един неудобен въпрос - Весе, да не си станала рекламно лице на Лидъл, че нещо Ич не ги тача...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Че се вихря, вихря се, ама на други фронтове напоследък - навлизам в новата служба в работата, е готвя си всеки ден, но не стигам до писане, снимане и публикуване, тези рецепти прехвърлям от "Гответе...":))
      Колкото до Лидл, де да бях рекламно лице...:(, нямам други отношения с тях, освен, че основно там си пазарувам, аз пък най-вече тях тача, като съотношение цена - качество нямат конкуренция, особено качеството за някои продукти си е без конкуренция.!

      Изтриване
  2. Чудна баничка! Което ми напомня, че не съм правила скоро у дома! Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  3. Чудесна е, Веси!
    Хубав ден от мен!

    ОтговорИзтриване
  4. Изглежда чудесно, Веси! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Траянче, не пропускаш да похвалиш, благодаря!

      Изтриване
  5. Веси,
    корите на сач са идеални за баница.По - плътни са, някои от тях са запечени и много вкусни и с постна и с блажна плънка.Чудесна баничка се е получила.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, Ели, и аз харесах тези. И от Кауфланд съм купувала едни пълнозърнести и печени на сач, също бяха добри, но не помня марката.

      Изтриване
  6. Здравейте, случайно попаднах тук и искам да уточня следното - корите в Лидл бяха 3 бр. кръгли препечени на сач и бяха хубави, даже имаше и пълнозърнести, но преди повече от година смениха доставчика и сега предлагат някакви кори, уж препечени на сач, които нямат нищо общо с предишните...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте! Абсолютно уместно сте се включили. Сега погледнах, че съм пуснала тази рецепта в "Гответе с мен" на 23 Март 2014, сега просто ги прехвърлям постепенно и в личния си блог рецептите. Честно казано скоро не съм купувала от тези кори и не знаех, че ги няма, то явно и затова не съм купувала, не са ми се мяркали. По същия начин им изчезнаха продукти с марка Кастело, които бяха с отлично качество - желета, ванилия, бакпулвер и т.н., жалко. Приятен утрешен ден и благодаря за коментара!

      Изтриване
  7. Весе, страхотно, апетитно предложение! И тази пушена извара и кори на сач направо ни плениха. Май и ние ще търсим такива! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Вал, Ирина, много ме зарадвахте с одобрението си, благодаря ви!

      Изтриване
  8. Чудна,зимна баничка,Веси,много ми харесва!Ама си игра да стържеш гъбите ли :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Всъщност не помня, Роси:), приготвяла съм рецептата отдавна, но най-вероятно съм ги нарязала с робота, а може и на рендето, ако са били по-едри, не пречи и да се нарежат ситно. Мерси за посещението, хубави почивни дни!

      Изтриване