вторник, 6 октомври 2015 г.

Картофена салата със сьомга

Сигурно ще учудя повечето нормални хора (понякога наистина се чувствам толкова различна, че чак излизам от нормалността:)), но сьомгата не е от любимите ми риби. Не ми допада нито на тиган, нито на пара, нито на скара, има ми един особен вкус, и ми е тежичка. Виж маринована много я обичам. Обаче опитах да сготвя и на супа и ми хареса., но останалите у дома и така не я хапват, но те не са изобщо по рибата. Затова сварявам един комплект за супа, обезкостявам, от половината правя супа, а другата - във фризера. Та от тази, втората ми хрумна да си направя салата. И се получи направо чудна, много ми хареса. Та ще взема и аз да харесвам сьомгата, па макар и на супа и салата само.

Картофена салата със сьомга







Около 200 гр сварена и накъсана сьомга (може да ползвате от комплектите за супа)
3-4 печени и обелени червени чушки
500 гр сварени и обелени картофи
сол
зехтин
оризов оцет (може и обикновен)
маслини (въртяха ми се в главата, но забравих да ги сложа)



Приготвяне:

Нарязваме картофите и чушките, добавяме рибата, оцета, зехтина, солта,  разбъркваме добре и оставяме в хладилника. Би могло да се добавят и маслини, мислих го, но забравих, а също така и черен пипер, копър или магданоз, но и така си е супер!






15 коментара:

  1. Не си сама в приключението със сьомгата, Весе!
    Ям я, но ми е много тежка и не ми е фаворит.
    Обаче супичка много обичам и маринована също :)
    Но и от тази салатка няма да откажа.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Уф, успокоих се:))
      Впрочем първата супа със сьомга, която направих и харесах преди време беше по твоя рецепта и идея за ползване на комплект за супа, тъй че целувка със закъснение:))

      Изтриване
  2. Айде и аз....,и на мен ми допадат две ястия със сьомга:в пушения си вид(,но само на "Берьозка") и задушена в "Tupperware" с меден сос!
    Весе с гореспоменатото ти доказах,колко си нормална,нали?!
    Салата ще взема и аз да я пробвам:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Това там с медения сос да го споделиш, ако не си:)
      Ха-ха, доказа ми и още как - че сме от една порода:)), дали сме нормални си е спорно:))
      Айде, пробвай салатата, та да ти станат 3 ястията!

      Изтриване
  3. Тази сьомга и на мен не ми е любима! Ям, само ако няма нещо друго. Но аз не съм фен на рибата, и въпреки, че е много полезна, хапвам рядко. Лошото е, че и вкъщи й се цупят. Иначе салатката изглежда вкусна! Слънчев ден, Веси!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. а, много станахме значи:) Не съм сигурна, че е толкова полезна рибата, напоследък много се говори и пише, че е една от най-вредните храни, защото водните басейни са най-замърсената част от природата...знам ли...

      Изтриване
    2. Веси, за всичко така говорят. Месото с антибиотици, зеленчуците с нитратите, рибата с живака. Всичко е замърсено, но трябва и да се яде. Лично за мен дозата определя отровата. Затова трябва разнообразие да има на масата. И най-вече чисти мисли в главата!

      Изтриване
    3. Абсолютно съм съгласна, това имах предвид - полезно, вредно, всеки си пише...Лошото е, че колкото и да са чисти мислите ни - стреса който ни заобикаля и лошотията ни тровят живота и здравето най-много.

      Изтриване
  4. Веси,
    баща ми е върл почитател на рибата, но за сьомгата казва,че е скъпа и не толкова вкусна.Според него /рибар е и познава всички риби / има много риби с чудесен вкус, но сьомгата не се отнася към тях.Така,че успокой се, не си единствена.Може би е много важен начинът на приготвянето и.Рядко я купувам, баща ми винаги държи той да избира рибата, за да разбира дали е прясна.Но ще изпробвам твоята супа и салата.Рибата е полезна храна, апостолите са били рибари.Но днес в тези замърсени водоеми по цялата земя когато се лови риба трябва да се внимава.При някои заболявания е необходимо изключването на една или друга храна, понякога това се отнася и за рибата.
    Поздрави и лека седмица !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Е, Ели - съвсем ме успокои, че не в мен е причината за нехаресването на тази риба:)) Иначе аз рибка си обичам, но да няма много кости, особено ситните, дори цацата чистя от тях, от глави, от вътрешности...но я обичам, дори нея.

      Изтриване
  5. В така оформилата се група, ми е малко притеснено да споделя, че я харесвам:),
    но и това потвърждава, че вкусовете са различни - тази идея за салата много ми допада, Весе.
    Благодаря ти, поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дианка, аз знам, че я харесваш:) Напротив - нищо лошо няма, нали знаеш - "на вкус и на цвет - товарищи нет" Салатката си е цяло ястие даже:) Поздрави и за теб!

      Изтриване
  6. Ех, че вкусотия, ще я пробвам! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  7. Чудесна идея за салата, Веси! Само такава същата, но без сьомга съм правила, но и с нея ще опитам. :–)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване