вторник, 18 август 2015 г.

Запечени гъби с кашкавал

Запечени гъби с кашкавал




Продукти:

400 гр печурки
червен пипер
щипка индийско орехче
1 с.л. брашно
4-5 стръка магданоз
1 глава лук
30 гр масло
100 мл готварска сметана
100-120 гр кашкавал
черен пипер

Приготвяне:

Гъбите се нарязват на жулиени, лука на ситно. Запържват е в предварително загрятото масло на силен огън за 5 минути до златисто.
Брашното се смества със сметаната, посолява се и се налива в гъбите. Поръсва се с подправките.
Гъбите се разпределят в малки купички. Отгоре се слагат кубчетата кашкавал и червения пипер. Пече се на горен реотан в загрята фурна на 220 градуса около 10 минути. Поръсват се с магданоз.

6 коментара:

  1. Царица си на вкусните манджички, Весе!
    И тази не прави изключение!
    Поздрави и слънчев, усмихнат ден от нас!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мерси, Валя, Ирина! За утре слънце не ви обещавам, но нека го има в душите ви!

      Изтриване
  2. Много бързо приготвени гъбки, а с тези продукти нямам съмнение и за вкуса! Чудесна рецепта за забързаното ни ежедневие! Спокойна и усмихната сряда, Веси!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Теди, точно така,много са бързи в допълнение към вкуса:))

      Изтриване
  3. Ох, че вкусни гъби са станали! Чудни!

    ОтговорИзтриване